Constructim acuză Episcopia Romano-Catolică de practici NEORTODOXE. Cum i-ar fi BLESTEMAT preoții...

Constructim acuză Episcopia Romano-Catolică de practici NEORTODOXE. Cum i-ar fi BLESTEMAT preoții pe muncitori și de ce s-au ales cu plângere penală

0
DISTRIBUIȚI

P1350028 (1)

Reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara se vor alege cu o plângere penală pentru calomnie și acuze mincinoase formulată din partea Constructim Imobiliare, firma care vrea să construiască o grădiniță privată pe un teren revendicat de episcopie din anul 2005. Mai mult, reprezentanții companiei acuză preoții că i-ar fi amenințat cu blesteme pe muncitorii care lucrează pe acel teren.

Prin intermediul unei firme de avocatură, compania timișoreană a transmis un comunicat de presă în care explică faptul că autorizația de construire a grădiniței private de pe strada Aurora, nr. 6 a fost obținută pe baza unor acte legale de la Primăria Timișoara. Terenul pe care episcopia îl revendică ar fi fost achiziționat de către Constructim în urma celei de-a treia licitații organizate în anul 2013 de ANAF, și asta pentru că la licitațiile publice anterioare nu s-ar fi înscris nimeni. Firma de avocatură precizează că Episcopia Romano-Catolică nu a fost anunțată că au loc aceste licitații pentru că nu figura cu niciun drept, sarcină, mențiune de litigiu sau altă mențiune în cartea funciară.

Mai mult, reprezentanții firmei de avocatură spun că impozitul pe acest teren nu ar fi fost plătit de 15 ani, astfel că firma Constructim ar fi plătit toate aceste impozite pe ultimii cinci ani, obligațiile mai vechi fiind prescrise.


“Ne punem întrebarea: Acest bun este extrem de valoros pentru patrimoniul Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara, dar pentru el nu s-a plătit impozit pe proprietate de mulți ani, a fost licitat public, cu anunțuri în presă și la fața locului, pe gardul proprietății și pe pagina de internet a Ministerului de Finanțe timp de un an și jumătate de ANAF spre vânzare, fără nicio reacție sau contestare din partea Episcopiei ?”, transmite firma de avocatură.

Reprezentanții Constructim consideră că singurii vinovați că s-a ajuns în această situație sunt doar cei de la episcopie, care nu au solicitat înscrierea în Cartea Funciară a litigiilor, astfel încât toată lumea să știe că terenul este revendicat. „Singura mențiune ce o găsim în Cartea Funciară se referă la acțiunea civilă formulată de Episcopia Romano-Catolică împotriva Constructim Imobiliare, ANAF și o serie de foști proprietari, solicitată tardiv, tendențios și fără o bază legală doar pentru a hărțui. Precizăm însă în continuare: Cartea Funciară la zi arată că firma Constructim Imobiliare este proprietara terenului și este liberă de sarcini”, mai precizează reprezentanții firmei de avocatură.

Avocații mai transmit că lucrările de construcție la grădinița privată au început legal, în baza autorizației obținute de la primărie și a plății tuturor taxelor datorate statului. De asemenea, avocații atrag atenția că Episcopia Romano-Catolică se folosește de mijloace “neortodoxe pentru a hărțui și a aduce prejudicii de imagine proprietarului actual prin verificări succesive, ca urmare a reclamațiilor nejustificate și inventate, amenințări cu blesteme ale preoților de care se plâng muncitorii și paznicii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.