Jurnalista Sabina Mihăică, la PRESSALERT LIVE: „În țara noastră persistă o moştenire...

Jurnalista Sabina Mihăică, la PRESSALERT LIVE: „În țara noastră persistă o moştenire de mentalitate comunistă. Poliţia e un turn de fildeş pe care nu-l poate accesa nimeni”. Ce spune avocatul Florin Kovacs despre corupția din poliție VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

sabina mihaica la pressalert live

Lipsa de reacție din partea poliției, dar și întârzierile cu care se intervine la diferite cazuri de scandaluri între interlopi au fost subiectele dezbătute în acestă seară de jurnalista Sabina Mihăică și avocatul Florin Kovacs, invitați la PRESSALERT LIVE.

Pe marginea unei declarații mai vechi a șefului Poliției Timișoara, Sabin Bogoșel, care spunea că „scandalurile între interlopi nu sunt treaba poliţiei municipiului, sunt treaba poliţiei naționale şi a crimei organizate”, Mihăică a menționat că „într-un mediu privat, acesta ar fi fost destituit din funcția de manager. Nu pentru că a pus responsabilitatea pe umerii celui mai înalt ca ierarhie, ci pentru că a spus că nu e treaba mea când vorbim de infracţiuni şi găști care bântuie prin oraş, or asta este o declaraţie sancţionabilă”.

Jurnalista a mai adăugat: „în țara noastră persistă o moştenire de mentalitate comunistă.


Poliţia e un turn de fildeş pe care nu-l poate accesa nimeni. Lucrurile astea se pot schimba prin politicieni”. La rândul său, avocatul Florin Kovacs a opinat că „niciodată nu avem finalitate în arestările de interlopi. Dacă credem că nu mai putem stârpi sau ţine sub control acest fenomen organizat, să facem o structură oganizată care se ocupă numai de aceşti băieţi. (…) Problema e că aceşti băieţi circulă cu mașini de mii de euro şi ciculă cu bani care provin din anumite activităţi și nu are cine să îi monitorizeze. Nu cred că sunt corupţi toți”.

Legat de faptul că în ultima perioadă niciun polițist nu mai fost prins luând mită, Kovacs a oferit un răspuns în stilul său caracteristic. „Dacă nu mai avem poliţiști băgaţi la răcoare, s-a curăţat sistemul. Cangrena a fost înlăturată, s-a curăţat sistemul poliţienesc din moment ce nu mai sunt cazuri, asta e singura explicaţie. Atâta vreme cât vorbim de corupţie în sistem ce conluzii putem trage? Ar fi o ipoteză subsidiară că nu se mai doreşte descoperirea lor, dar cine ar putea spune aşa ceva?”

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

1 COMENTARIU

  1. nu inteleg de ce numai dl kovacs este abonatul „de serviciu” la show-urile astea de presa ?????????
    oare dvs. credeti ca susnumitul este chiar guru-ul baroului timisorean? va asigura ca mai exista o seama de domni si doamne avocati in stare sa sustina un asemenea demers cu mai mult succes decat dl in cauza . nu de alta dar cel putin eu sunt deja satul de stereotipia parerilor dumnealui si pretinsa atotcunoastere a problemelor de ordin juridic, social, politic…operativ pe care o afiseaza de fiecare data ca de la inaltimea unui balcon virtual inaccesibili…altora.
    Cat priveste „mentalitatea comunista ” de care pomeneste domnisoara jurnalista ma abtin la un comentariu mai acid cum sunt tentat de altfel s-o fac . Ma intreb doar, ce inseamna in conceptia domnisoarei pomenite „mentalitate comunista” si cum a reusit sa decripteze dansa personal continuitatea acesteia in …democratia pe care o traim cu totii de peste douazeci si ceva de ani.
    Mai ales ca in perioada istorica in care, sa zicem, domina „mentalitatea comunista”, coruptia endemica si generalizata din Romania de azi lipsea cu desavarsire (evident, cu ceva exceptii izolate, depistate si sanctionate imediat si drastic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.