Workshop, conferinţă şi petrecere cu celebrul designer britanic Ian Anderson la Timişoara...

Workshop, conferinţă şi petrecere cu celebrul designer britanic Ian Anderson la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

iananderson (2) [1024x768]

Graphic designerul britanic Ian Anderson, fondatorul studioului The Designers Republic a fost prezent în wekend-ul trecut la Timişoara, unde a susţinut în premieră în România, o conferință și un workshop la invitația micro-muzeului de artă tipografică și design TypopassageTM.  Participanţii la conferinţa care a avut loc în cafeneaua D’arc au avut parte de o serie de momente interesante alături de celebrul designer din Marea Britanie.  În 1995, în thrillerul Hackers,  Angelina Jolie își testa abilitățile cu un joc video intitulat WipEout. Anul următor, sub semnătura studioului The Designers Republic, prototipul din film devenea un fenomen mondial în lumea gamingului, înglobând într-o grafică revoluționară elemente de inovație, zeitgeist și marketing.  Despre conceptul brandului WipEout, gândirea în designul grafic, contextele comunicării vizuale și munca din spatele unor proiecte iconice de design grafic (printre care și recent lansatul album Syro semnat Aphex Twin) a vorbit chiar autorul acestora, Ian Anderson, fondator al studioului The Designers Republic.

Interesant atât pentru studenți cât și pentru profesioniști, dar și pentru cei pasionați de mecanismele creativității, workshopul condus de Ian Anderson a abordat teme legate de brieful creativ, narațiunea în design, comunicare etc. Totul punctat de imagini provocatoare, mesaje abstracte și interogații incitante marca The Designers RepublicTM. Evenimentul a marcat închiderea expoziției TypopassageTM din pasajul de sub podul Tinereții, care în acest an a prezentat 12 afișe semnate Ian Anderson alături de 4 instalații video ce au tematizat creațiile The Designers Republic. Aflat la cea de-a treia ediție, workshopul anual TypopassageTM i-a avut ca invitați în anii anteriori pe Ciprian Isac de la Graphic Font (București) – cu Grafică fără computer, și pe Ian Wilker, Hijalti Karlsson și Nicole Jacek de la Karlssonwilker Inc. (New York) – cu Another Day –  Another Adventure. IAN ANDERSON, liderul studioului The Designers RepublicTM, este un designer auto-didact (a studiat filosofia la Universitatea Sheffield).  A luat primul contact lumea designului grafic realizând coperți de albume pentru trupele cunoscuților. Aceștia l-au recomandat altor trupe și curând au urmat și proiecte de design în domenii asociate muzicii (branduri culturale destinate tinerilor, industria jocurilor video (Grand Theft Auto), îmbrăcăminte, electronice (Sony aibo), băuturi răcoritoare (Coca Cola).

Staruri ale scenei muzicale britanice au apelat la serviciile TDRTM: Aphex Twin, Autechre, Jarvis Cocker/Pulp, Ministry of Sound, Supergrass, Towa Tei, Moloko, The Orb etc. Stilul aparte al studioului i-a adus recunoaște rea la nivel mondial, urmată de colaborări cu marile branduri, atât comerciale (Adidas, Cartoon Network, Detroit Underground, MTV, Nickelodeon, Nokia, Orange, Pringles, Reebok, Sony, Swatch, VH-1) cât și culturale (EXD – Bienala Lisabona, Universitatea de Arte din Manchester, Festivalul de film documentar DOC/FEST din Sheffield etc).


TYPOPASSAGE TM – micro-muzeu al designului de literă – este un spațiu expozițional neconvențional, un muzeu în aer liber deschis non-stop și accesibil gratuit. Evenimentele TypopassageTM (expoziții, conferințe, ateliere de design grafic) își propun articularea unor dialoguri vizuale între designeri contemporani, nume consacrate sau figuri emergente ale scenei internaționale și autohtone, ale căror lucrări acoperă întregul spectru stilistic de azi. După evenimentele din cursul zilei, britanicul a mixat în cadrul unui party şugubăţ intitulat Ian Anderson vs. anonimTM. Şi a promis că va reveni şi anul viitor în oraşul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.