DOSARUL MICROSOFT – Ecaterina Andronescu, audiată la DNA: „Sunt suspectată de abuz....

DOSARUL MICROSOFT – Ecaterina Andronescu, audiată la DNA: „Sunt suspectată de abuz. Nu am primit niciodată nimic, nu am condiţionat pe nimeni”

0
DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este audiată joi, la DNA, în dosarul licenţelor Microsoft, în care este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, faptele vizate fiind din perioada în care aceasta a fost ministru al Educaţiei.

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat joi, la ieşirea de la DNA, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile din dosarul Microsoft, că este suspectată doar de abuz în serviciu, precizând că nu a primit niciodată nimic şi nu a condiţionat niciodată pe nimeni. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus că nu a dat o declaraţie, ci doar a avut o discuţie cu procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) care se ocupă de dosarul Microsoft şi a adus mai multe documente.

Andronescu a adăugat că este suspectată de abuz în serviciu, iar întrebată dacă nu a fost anunţată că este acuzată şi de luare de mită sau de alte fapte, fostul ministru a răspuns negativ.


„Încerc să îmi dovedesc nevinovăţia (…) Nu am primit niciodată nimic, nu am condiţionat pe nimeni şi nu am să fac asta niciodată cât trăiesc”, a mai spus Andronescu. Întrebată de ce a venit de la prima oră a dimineţii la DNA, în condiţiile în care ar fi trebuit să vină de la ora 10.00, Andronescu a spus că a fost citată de procurori să se prezinte la ora 08.00.

În dosarul licenţelor Microsoft, procurorii DNA au cerut Senatului aviz pentru urmărirea penală a Ecaterinei Andronescu pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte care ar fi fost comise în perioada în care aceasta a fost ministru al Educaţiei, respectiv 2000-2003 şi 2008-2012. În dosarul Microsoft, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.