Un timișorean în finala Galei Studenților Români în Străinătate. Unde își continuă...

Un timișorean în finala Galei Studenților Români în Străinătate. Unde își continuă cariera după ce a obținut doctoratul la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

În Gala Ligii Studenților Români din Străinătate, la cele opt categorii anunțate, s-au înscris 200 de studenți români din toate colțurile lumii. Concurenții provin de la unversități de prestigiu internaţional, precum Massachusetts Institute of Technoly (MIT), Yale University, Imperial College London, University of Cambridge, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne, dar nu numai.

Evenimentul, organizat de Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) caută să mediatizeze tinerii români aflați la stidi în străinătate care au rezultate remarcabile la învățătură.

Timișoreanul Marc Frincu este finalist la categoria America De Nord Postuniversitar. „Atât Marc, cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional”, afirmă Oana Franț, coordonatoarea Galei LSRS.

marc frincu

Originar din Timișoara, Marc Frincu se află la University of Southern California, unde conduce proiecte, inițiază conferințe și concurează cu cercetători de top pentru prestigioasele granturi NSF.


Din copilărie a fost pasionat de știință. Setea de cunoaștere l-a făcut să lupte şi să ajungă departe. Astfel, a obținut doctoratul în informatică la Universitatea de Vest din Timișoara în 2011 în mai puțin de 3 ani, predând în același timp studenților de aici. A publicat numeroase lucrări, în jurnale și conferințe internaționale prestigioase, și a bifat multiple participări la proiecte internaționale și naționale. A efectuat stagii la INRIA, iar în 2012 a obținut o bursă postdoctorală la Université  de Strasbourg. Obținerea unor poziții tot mai competitive la instituții de prestigiu de pretutindeni i-a dat încredere în propriile forțe dar i-a și demonstrat că se poate ajunge departe chiar și cu un doctorat luat în România.

Câștigătorii Galei LSRS vor fi anunțați la începutul anului viitor, la Palatul Parlamentului.

Foto: gala.lsrs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.