PREMIERĂ „Proştii sub clar de lună”, piesa aşteptată cu sufletul la gură...

PREMIERĂ „Proştii sub clar de lună”, piesa aşteptată cu sufletul la gură de publicul timişorean. Cine face parte din distribuţie

0
DISTRIBUIȚI

prostii04_resize

Mascații, complet echipați, urcă pe scenă, și îi pun cătușele actorului principal. Ion Rizea, directorul adjunct al Naționalului timișorean e săltat. Scena pare ruptă din buletinele de știri pe care le vedem, de săptămâni bune a televizor.

„Regretă, Gogule, că vine controlul…”. Iar Gogu se străduiește: „Trebuie să devin om, nu mai am timp de fleacuri. Eu am atâtea pe conștiință și voi vă mișcați ca niște babe…”

Într-o lume în care „a avea” înseamnă „a fi”, iar „a fura” înseamnă „a avea”, concluziile se trag singure, tiparele se construiesc de la sine. Niște tipare pe care Codul Penal le explică chiar mai bine decât dicționarul și pe care noua premieră a Teatrului Național din Timișoara, Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu le recuperează și le radiografiază cu umor, fără milă și fără patimă.

prostii10_resize

Duminică, 29 martie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara, spectatorii vor avea ocazia să afle care mai este locul, rolul, puterea sentimentelor într-o lume ce pare condusă de orice altceva, și, dincolo de hohotul de râs al inconfundabilei comedii a lui Teodor Mazilu vor putea să constate cât de „Gogu”, de „Ortansa”, de „Emilian” sau de „Clementina” sunt mare parte din personajele care populează mass media zilei de azi.

Pe scenă urcă actorii Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Alina Chelba, Nicolae Pârvulescu, Flavius Retea și Ștefan Roman, cărora li se alătură scenograful Mihai Vălu, muzicianul Horea Crișovan și artistul video Lucian Matei.


Spectacolul este semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

 

Bilete se mai găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), al căror program este de la ora 11 la ora 10, de marți până duminică, sau pe www.tntimisoara.com.

Fotografii : Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.