Dispariția BANILOR de garanție din conturile primăriei, pentru lucrările de pe Rebreanu,...

Dispariția BANILOR de garanție din conturile primăriei, pentru lucrările de pe Rebreanu, MISTER încă neelucidat. Ce demersuri s-au făcut

0
DISTRIBUIȚI

bulevardul liviu rebreanu timisoreni_ro

Municipalitatea timişoreană încă nu a reuşit elucidarea misterului dispariţiei garanţiei aferente lucrărilor de pe bulevardul Liviu Rebreanu.


Vă reamintim că de debutul lunii martie în presă apăreau informaţii cum că banii aferenţi garanţiei lucrării finalizate în luna august a anului 2008, de firma Confort, a controversatului om de afaceri Georgică Cornu, nu sunt de găsit. Valoarea contractului se ridica la suma de 16,1 milioane de euro, iar garanţia în valoare din 5% din total proiectului va expira în luna mai a acestui an.

În mod cu totul curios, banii nu se mai află în conturile primăriei. Întrebat despre acest subiect, primarul Nicolae Robu a declarat că „nu cunosc aceste aspecte. Ele s-au întâmplat în legislatura anterioară și probabil că va trebui să se ancheteze, pentru că organele care se ocupă de această situație trebuie să intervină. Cine e vinovat trebuie să plătească pentru vinovăția sa, daca se descoperă”.

La acea dată primarul anunţa că nu este exclus ca recepţia lucrării să nu se facă şi firma Confort să fie acţionată în instanţă pentru modul în care a executat intervenţiile. La o lună distanţă, problema încă rămâne nerezolvată.

„Noi am făcut toate solicitările. Banca nu ne răspunde pe ce bază s-au făcut deblocările sumelor. A reacţionat şi domnul Cornu cu mirare privind situaţia spunând că nu are nicio legătură cu eliberarea garanţiei. Problema se va elucida. Noi nu putem să ne împăcăm cu ideea că cineva a dat drumul la nişte bani fără să fi fost cazul să se facă deblocarea”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.