Celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s, PREMIAT în Lituania. Ce maraton impresionant a...

Celebrul caricaturist Ştefan Popa Popa’s, PREMIAT în Lituania. Ce maraton impresionant a făcut la muzeu, până târziu în noapte

0
DISTRIBUIȚI

popas1

Celebrul caricaturist timişorean Ştefan Popa Popa’s a fost premiat, la Vilnius, în Lituania, cu Premiul Ciurlionis (numit după numele celui mai cunoscut pictor lituanian, Mikalojus Konstantinas Ciurlionis), în cadrul unui eveniment desfăşurat la Muzeul de Arte Frumoase.
Românul care figurează în Guiness Book drept cel mai rapid caricaturist din lume, se pregăteşte acum de marele eveniment de la Timişoara, care va fi organizat pe 11 iunie, cu ocazia împlinirii vârstei ”rotunde” de 60 de ani. În cadrul evenimentului de la Palatul Baroc, Popa’s primeşte şi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Timiş.

Până atunci, artistul a avut amabilitatea să povestească experiența din Lituania. ”Au fost prezenți la eveniment vicepreşedintele Parlamentului Lituanian, şase miniştri, 30 de ambasadori şi numeroase personalităţi, directori de muzee şi universităţi. A fost o gală foarte frumoasă. Mi-a plăcut căldura oamenilor din Lituania”, a spus Ştefan Popa Popa’s. “Sunt impresionată pentru că artistul poate vedea sufletul oamenilor pe care îi desenează şi e incredibil cum poate exprima sentimentele pe hârtie.


Pe mine m-a desenat în 3-4 minute şi nu alb-negru ci color. Este incredibil şi am primit cu bucurie portretul de la un campion mondial pentru alt campion mondial”, a spus Rima Karaliene, multiplă campioană mondială la canotaj, acum directorul Academiei Nautica Remigum.

popas2Aşa cum obişnuieşte la evenimentele la care participă, Popa’s a făcut un adevărat maraton de desenat portrete ale invitaţilor. „Am făcut peste 200 de portrete. Până la ora 1 noaptea am stat la muzeu. Am avut şi o mică expoziţie cu portretele unor personalităţi”, a adăugat Popa’s.

“Ştefan Popa Popa’s este un mare pictor-grafician dar şi caricaturist. Are o manieră de prezentare foarte interesantă. În Lituania mai rar vezi astfel de portrete, este momentul acum ca lituanienii să-i vadă pe politicieni caricaturizaţi. Forma feţelor este diferită. Unii seamănă cu o floare, alţii cu nişte legume ceea ce este interesant. Aceste feţe de politicieni stau acum în expoziţie unul lângă altul şi poţi să-i priveşti mai atent întrebându-te: Pe cine am ales?”, a spus Algirdas Gaizutis, rectorul Universităţii de Arte din Vilnius şi preşedintele Fundaţiei Ciurlionis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.