Timișoara va avea cel mai mare centru de oncologie din țară, chiar...

Timișoara va avea cel mai mare centru de oncologie din țară, chiar dacă guvernanții nu vor să construiască un institut în oraș. Cum este posibil

5
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Slabe șanse ca la Timișoara să se construiască un institut oncologic, asta deși numărul bolnavilor de cancer din vestul țării este în creștere, pentru că guvernanții nu par interesați de această idee. Totuși, medicii timișoreni spun că, în cinci ani, capitala Banatului ar putea avea cel mai mare centru de oncologie din România, chiar și fără să fie realizat un institut în oraș. Asta pentru că spitalul de oncologie OncoHelp crește de la an la an, iar în acest an va fi inaugurat și ONCOGEN, „Centrul de terapii genetice și celulare în tratarea cancerului”, un proiect în valoare de 12 milioane de euro.

„Timișoara a rămas un pic în urmă în domeniul oncologiei, față de centrele din București și Cluj. Ne-am decis să recuperăm aceste decalaje și împreună cu Universitatea de Medicină din Timișoara am demarat în urmă cu trei ani proiectul ONCOGEN-ului, finanțat cu bani europeni. După ce va fi inaugurat, vom completa ceea ce face medicul Șerban Negru la OncoHelp, iar în scurt timp, Timișoara va fi alături de Cluj-Napoca și București un centru important în oncologia românească.


Eu cred că peste cinci ani, primul centru de oncologie al țării va fi la Timișoara”, a declarat medicul Virgil Păunescu, managerul de proiect al ONCOGEN.

oncogen

Cu ajutorul specialiștilor care vor lucra în cadrul centrului construit lângă Spitalul Județean Timișoara, miile de bolnavi de cancer din România care nu răspund la tratamentele standard vor avea mai multe șanse la viață. „Este o problemă cu diagnosticul, pe care noi o s-o rezolvăm. Noi vom confirma sau nu diagnosticul când va veni proba la noi, apoi vom căuta mutațiile genetice. 20-30% din pacienții cu tumori solide nu răspund foarte bine la tratamentul standard, pe aceștia îi așteptăm la noi”, explica medicul Virgil Păunescu, la începutul acestui an. De asemenea, în cadrul ONCOGEN va funcționa și o fabrică de medicamente de mici dimensiuni, în care vor putea fi produse medicamente, vaccinuri sau celule stem.

5 COMENTARII

  1. Dece nu s-a construit centru oncologic pe timpul guvernantilor base&udrea&boc&blaga&anastase (BUBBA) ca pe ei i-ati proslavit….voi basistii&pmp-istii?? din banii taiati din salarii&indemnizatii&pensii s-au cumparat posete&pantofi&pamant!! probabil sa-i ingropam pe oamenii suferinzi in cimitirele pe pamanturile lor securisti bolsevici, unde sa puna taxa si pe moarrte!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.