CH Poli a trecut cu brio de Călărași și s-a calificat deja...

CH Poli a trecut cu brio de Călărași și s-a calificat deja în play-off. Ce a spus tehnicianul Pero Milosevic despre obiectivul alb-violeților

0
DISTRIBUIȚI

poli calarasi (15)

Meci bun făcut de handbaliștii alb-violeți, care și-au continuat seria de victorii din această iarnă în Liga Națională. CH CSU Politehnica s-a impus după un meci de luptă dar cu final până la urmă liniștit în fața Dunării Călărași, scor 31-26. Echipa lui Pero Milosevic și-a asigurat astfel prezența în play-off cu patru runde înainte de finalul sezonului regulat.

Gruparea lui Aihan Omer a fost destul de arțăgoasă în prima parte. Cu fostul timișorean Sabin Ignat foarte activ, oaspeții au ținut aproape și abia după minutul 15 gazdele au revenit la cârmă. Timofte a fost din nou în formă pentru Poli și și-a dus pentru prima dată echipa la +3 (9-6), dar același S. Ignat și-a apropiat echipa la un gol. Echilibrul s-a menținut și după pauză, când se înregistrase un fragil 13-12 pentru amfitrioni.

Cu o sală ”Olimpia” mai generoasă ca altădată și sprijiniți de public, alb-violeții au fost mai confortabili pe atac în partea secundă. Chikovani și-a dus din nou echipa la trei goluri avantaj. De abia în minutul 49 a fost spartă această barieră a Călărașiului, tânărul Ștefan reușind să înscrie spectaculos pentru 23-19. De aici încolo, beneficiind și de o superioritate numerică temporară bănățenii s-au desprins în câștigători siguri. Cea mai mare diferență a fost înregistrată la 27-20 și 29-22 în minutul 57, când era deja clar că Poli s-a impus spre satisfacția spectatorilor care au mai urcat media sălii timișorene în acest sezon.

Pentru Poli a strălucit din nou Mihai Timofte, cu 11 goluri marcate. De partea cealaltă cele mai multe reușite le-au avut Gavriloaia și Nicolae, câte 5 goluri.

CH Poli: Lasica 2 goluri, Timofte 11, Chikovani 6, Fenici 4, Santeiu 1, Halcă 5, L. Ștefan 2.

Obiectivul principal i-a adus satisfacție lui Pero: ”Sunt fericit”

Prin succesul de azi Poli și-a asigurat prezența matematică în play-off-ul primului eșalon.


Călărașiul a fost lăsat pe 9 la 15 puncte în spate după întâlnirea directă. În runda următoare Poli merge la Tg. Jiu (6 martie).

”Eu sunt foarte fericit, cred că toată lumea, timișorenii sunt, am făcut o partidă bună. Daskaloski a avut o accidentare dar a jucat, a avut curaj, încă doi-trei jucători au făcut la fel, mulțumesc echipei care a confirmat în momentele grele. S-a văzut în ultimele minute ce pregătim la antrenamente… Bravo jucătorilor, publicului, aveam nevoie de suport, sunt șase meciuri consecutive fără eșec. Toți cei din club muncesc, suntem matematic în play-off, eu personal mă pregătesc partida de la Târgu Jiu. Obiectivul e îndeplinit, au fost probleme, jucătorii au muncit mult. Mie personal îmi place să câștig și la antrenamente. Vrem să obținem maximum posibil. În play-off câștigă echipele cu lot puternic și numeric, dar noi vom lupta”, a declarat Pero Milosevic. Acesta a ținut să mulțumească și medicilor sau fizioterapeuților care au ajutat de-a lungul sezonului.

”Venim după patru meciuri foarte bune, a venit a cincea victorie, moralul e foarte bun. Călărașiul poate avea presiunea mai mare, sunt foarte mulțumit de colegii mei, publicul minunat, galeria care a fost alături de noi… A fost o încărcătură mare. Eu personal mi-aș dori un loc 4”, a spus Iulian Halcă, unul dintre jucătorii care ”a tras” să revină pe parchet. Handbalistul a subliniat că el și colegii au strâns rândurile deși nu se pot da acum ”din spate” restanțele din toamnă.

”Azi Timișoara a fost mai bună, a fost un meci de luptă. Noi ne jucăm șansa până la capăt. Aici e destul de greu să câștigi pentru că echipa gazdă e într-o formă bună și are jucători valoroși. Am încercat, dar finalul nu a fost unul pe care l-am așteptat. Lotul nostru destul de subțire a contat”, a explicat Aihan Omer, tehnicianul Călărașiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.