15% dintre absolvenții de liceu din Timiș de abia știu să folosească...

15% dintre absolvenții de liceu din Timiș de abia știu să folosească un calculator. Ce calificative au obținut la proba de evaluare a competențelor digitale, la Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

calculator

Absolvenții de clasa a XII-a din județul Timiș au trecut peste încă un hop: proba de evaluare a competențelor digitale din cadrul „examenului maturității”. În total, 3.428 de liceeni din județul nostru s-au înscris la această probă, însă 95 au absentat. Proba s-a desfășurat în perioada 21 – 24 iunie, în Timiș nefiind înregistrat niciun incident.

Ce calificative au obținut elevii

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că 563 dintre candidați, adică 16,89%, au obținut calificativul „începător”, ceea ce înseamnă că de abia știu să folosească calculatorul.


De asemenea, 1.130 de liceeni (33,90%) au primit calificativul „mediu”, 795 (23,85%) – „avansat” și 821 (24,63%) – „experimentat”.

Totodată, 257 dintre absolvenții de liceu din județul Timiș au scăpat de proba de evaluare a competențelor digitale, pentru că au obținut pe parcursul anilor de studiu certificatul ECDL. În perioada 27 iunie – 1 iulie, liceenii susțin proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Din data de 4 iulie se dă startul probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.