Sorin Ionescu, consilier local PSD, la PRESSALERT LIVE: „S-a destrămat mitul că...

Sorin Ionescu, consilier local PSD, la PRESSALERT LIVE: „S-a destrămat mitul că pesediștii sunt comuniști”. Ce spune despre negocierile pentru alianțe în CLT și CJT VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean și recent ales consilier local pe listele PSD, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre modul în care s-a desfășurat campania electorală, dar și despre negocierile pentru alianțe în CLT și CJT după alegerile locale din 5 iunie.

„Voința locuitorilor din Timiș este ca un membru PSD să conducă CJT”

Pesedistul a povestit că, pe perioada campaniei, partidul a mers „pe alt tip de mesaj, a ieșit în stradă, a încercat să vorbească cu oamenii. Mă simt obosit după campanie, am rupt două perechi de pantofi”. Sorin Ionescu a mai precizat că PNL-ul a pierdut pe județul Timiș multe mandate, iar în această perioadă, când au loc negocierile politice pentru alianțe în CLT și CJT, este bine „să trecem de jocul politic și să ne gândim la principalul obiectiv pe care-l avem: de a asigura binele cetățenilor”. În condițiile în care PSD are un protocol național semnat cu UNPR și ALDE, Sorin Ionescu a precizat că „automat primele negocieri vor fi purtate cu liderii celor două entități politice. Discuțiile ar trebui să pornească de la prioritățile Timișoarei”.

Pesedistul a mai precizat că, în această campanie electorală, „s-a destrămat mitul că pesediștii sunt comuniștii, iar liberalii feți-frumoși. PSD-ul a venit cu o imagine, un mesaj și oameni noi. Este prima oară în istorie când PSD câștigă detașat în Timiș și în multe din secțiile din Timișoara, PSD a obținut mai multe voturi la CLT și CJT decât PNL. La o analiză serioasă, observăm că oamenii au nevoie de alt tip de mesaj, se schimbă clasa politică, dar și percepția publică despre clasa politică.


Sorin Grindeanu a obținut cele mai multe voturi în Timiș, deci voința locuitorilor din Timiș este ca un membru PSD să conducă CJ Timiș”.

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară a fost analizat și mesajul postat, în urmă cu puțin timp, de Nicolae Robu pe Facebook, în care a mai inventat un cuvânt – „tranzitorat”. „Cred că analizele politice din interiorul PNL ar trebui să se facă în interiorul partidului, sunt împotriva deciziilor luate pe Facebook. Cred că Facebook este o rețea de socializare și atât. Cred că folosirea cuvântului tranzitoriu, care nu există, e mai degrabă o scăpare lingvistică a domnului primar, o greșeală gravă de exprimare”, spune Sorin Ionescu.

Provocat de către moderatorul emisiunii, noul consilier local și-a exprimat punctul de vedere și cu privire la decizia de condamnare a lui Ionelaș Cârpaci la șapte ani și două luni de închisoare în dosarul mafiei imobiliare. De asemenea, instanța a decis că trebuie recuperate daune materiale în valoare de 1,5 milioane de euro, dar și confiscarea unei vile obținute ilegal pe B-dul C.D. Loga din Timișoara de către clanul Cârpaci. „Este o dovadă că justiția funcționează, dar nu cred că acești indivizi au acționat singuri, evident e vorba de niște rețele. Cred că recuperarea prejudiciului este mai importantă decât condamnarea în sine a individului”, consideră Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.