Isteria Pokemon în România – avem varianta cu politicieni și se pregătește...

Isteria Pokemon în România – avem varianta cu politicieni și se pregătește cea cu Dracula

0
DISTRIBUIȚI

5790f59f682ccfd4272b8486

Guvernul României este interesat să dezvolte un pokemon național, inspirat de Dracula, la propunerea unui arădean, cunoscut producător de reclame.

Săptămâna trecută un producător de reclame din Arad, Călin Coman, a anunțat că lucrează la un concept intitulat „Pokémon Dracula” şi i-a propus premierului Dacian Cioloş să ia legătura cu compania creatoare a jocului Pokemon Go în vederea unui parteneriat.

Producătorul a anunțat faptul că reprezentanți ai Guvernul României s-au arătat foarte deschiși la idee. ”M-au sunat imediat și a rămas că vom detalia săptămâna aceasta”, a declarat pentru Știripentrucopii.com Călin Coman. Pokémonii Dracula ar urma să fie ascunşi în diverse locuri din România.

”Guvernul României este cool… am văzut deschidere… m-au sunat rapid și discut cu ei în aceste zile cum putem fructifica ideea asta (sau altele care folosesc Augmented Reality).


Apreciez asta. Eu mă implic fără obligații. Sper să dezvoltăm ideea, într-un fel sau altul”, a anunțat pe pagina sa de Fascebook, Călin Coman. Tot acolo a lansat și ideea, printr-o postare în care i-a dat tag premierului Cioloș. Discuțiile concrete asupra propunerii arădeanului vor avea loc zilele următoare.

Isteria Pokemon Go i-a cuprins pe bănățeni. Primăriile din marile orașe au devenit poketstop-uri, la fel ca și catedralele. în piețe publice zilnic, tineri pot fi văzuți la vânătoare de pokemoni. Unul din cele mai cunoscute astfel de locuri în Timișoara este colțul cu sediul PNL din Piața Unirii.

Screen Shot 2016-07-26 at 09.53.11

Utopiabalcanica.net a creat un inventar cu 21 de pokemoni ”românești” inspirați din realitatea imediată. Din colecție nu lipsește pokemonul inspirat de europarlamentarul timișorean Maria Grapini. Prezentarea sună așa: ”Măcar o dată la patru ani tre’ să pună cineva un lure şi la pokéstopul din oraşul tău. Alege-i cu încredere pe pokémonii de partid. Îi găseşti în vile cu gard înalt şi, mai nou, în puşcării”, iar mesajul este că  pokemonul Drapini, a cărui putere este că ”nuș-i scrie ,corect nicicum o cheaăm” evoluează în pokemonul Dragneair a cărui putere este de ”+50CP la inundații”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.