Mesaj pentru mămici: e recomandată alăptarea până la vârsta de cel puțin...

Mesaj pentru mămici: e recomandată alăptarea până la vârsta de cel puțin șase luni. Cât de importantă este

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_spital

Statistici îngrijorătoare făcute publice de reprezentanții unui ONG care a deschis, la Timișoara, un centru în cadrul căruia mămicile primesc toate informațiile de care au nevoie despre sarcină, naștere și îngrijirea bebelușului. În România, rata alăptării exclusive este de doar 12,6%, față de 30% media europeană. De asemenea, țara noastră are, în continuare, cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, nouă la mie. Principalele cauze ale acestor cifre sumbre sunt nivelul de trai din România, dar și nivelul scăzut și accesul dificil la educație în perioada perinatală, lipsa prevenției și educației în sănătate.

Cele mai importante etape din primele 1.000 de zile din viața unui copil

Tocmai de aceea, Asociația SAMAS invită viitoarele mămici să ia parte la cursurile organizate în cadrul centrului nou-înființat pentru a afla mai multe detalii despre cele mai importante etape din perioada primelor 1.000 de zile din viața copilului lor.


Potrivit reprezentanților ONG-ului, aceste etape sunt sarcina, nașterea, alăptarea, îngrijirea și nutriția bebelușului, care pun bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult.

„Asistente medicale, moașe, medici rezidenți și medici care au propriul cabinet vor susține cursurile cu scopul de a ajuta cât mai multe mămici. Problema cea mai gravă în România este alăptarea exclusiv la sân până la vârsta de șase luni. Cele mai multe femei abandonează acest proces în primele trei luni pentru că nu au acces către o consiliere de alăptare, întâlnesc dificultăți de alăptare, mămicile nu știu ce să facă în aceste situații și abandonează alăptarea. Sau se întorc la muncă mult prea devreme și consideră că nu mai pot să alăpteze, dar există o situație de ieșit”, a explicat, astăzi, la Timișoara, Codruța Gabriela Nedelea, coordonator proiecte sociale din cadrul Asociației SAMAS.

În cadrul cursurilor pentru mămici, educatorii perinatali le vor vorbi participantelor și despre avantajele unei nașteri naturale, în condițiile în care numărul cezarienelor la cerere este tot mai mare în România. Pentru femeile gravide și mamele din categorii sociale defavorizate, participarea la cursurile ONG-ului sunt gratuite. Mai multe informații despre centrul deschis la Timișoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.