Dorința sfâșietoare a unor copii săraci din vestul țării: să petreacă Crăciunul...

Dorința sfâșietoare a unor copii săraci din vestul țării: să petreacă Crăciunul acasă alături de fratele lor bolnav: „Medicii îl lasă să plece din spital dacă are o cameră doar a lui”. Cum poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI

Copil-bolnav-400x254

Patru frați din vestul țării, care provin dintr-o familie săracă, își doresc de Crăciun ca Moșul să le aducă un altfel de cadou. Și anume, vor să-și petreacă sărbătorile de iarnă alături de fratele lor de aproape trei ani, pe care nu l-au mai văzut de nouă luni. Emanuel și-a petrecut tot anul internat într-un salon al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, pentru că este grav bolnav. În primăvara acestui an, băiețelul din Bocșa, județul Caraș-Severin, a fost diagnosticat cu amiotrofie spinală, o afecțiune musculară și progresivă care slăbește mușchii corpului, inclusiv inima.

Emanuel trăiește mulțumită oamenilor generoși care, în această vară, s-au mobilizat și au donat aproape 10.000 de euro pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică, de care depinde în totalitate. Pentru că, în acest moment, starea lui de sănătate este stabilă, medicii timișoreni au fost de acord ca micuțul să-și petreacă sărbătorile de iarnă în sânul familiei, însă în locuința din Bocșa condițiile nu sunt potrivite.

„Familia lui trăiește foarte greu, dar își dorește tare mult să îl aibă acasă de Crăciun (frații lui nu l-au văzut de nouă luni și întreabă în fiecare zi de el).


Medicii au zis că ei sunt de acord să îl lase acasă, dar să aibă o cameră separată pentru el. Cu ce am putea să îi ajutăm? În primul rând, trebuie pusă gresie pe jos în camera pe care au reușit să o facă pentru el, și acea cameră mai are nevoie și de mobilă. Deci, avem nevoie de donații pentru a cumpăra gresia (orice suma e binevenită), de a plăti pe cineva să o pună și dacă careva dintre voi aveți mobilă de care nu mai aveți nevoie, această familie s-ar bucura tare mult de ea”, au scris, pe Facebook, cei de la Asociația Studenților Creștini Ortodocși și Români din Timișoara.

Oamenii cu suflet mare care doresc să dea o mână de ajutor pot suna la numerele de telefon 0747.999.873 și 0721.216.007. Mai multe informații puteți găsi AICI.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.