Expoziţie dedicată celui mai important festival de jazz din ţara noastră: Gărâna...

Expoziţie dedicată celui mai important festival de jazz din ţara noastră: Gărâna Jazz Festival

0
DISTRIBUIȚI
La Timişoara va avea loc o expoziţie dedicată celei de-a 20a ediţii a festivalului de jazz de la Gărâna.

Cea de-a 20a ediţie a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, are parte de o expoziţie desfăşurată în aceste zile la Bucureşti, la Galeria Mobius.

Evenimentul prilejuieşte lansarea albumului cu acelaşi nume, ce conţine 214 imagini, surprinse de fotografii Horațiu Şovăială și Mihai Șovăială, aflați pentru prima dată în poiană, la ediţia aniversară. Cei care au fost la festival sau cei care și-au dorit să ajungă în munții cu jazz vor putea trăi sau retrăi detaliile și emoțiile zilelor blânde și nopților răcoroase din cătunul cu muzică live.

Cea de-a 20a ediţie a celui mai important festival de jazz open-air din Europa Centrală și de Est, Gărâna Jazz Festival, a prins viață între 7 și 11 iulie în satul de munte care a găzduit zeci de mii de iubitori de jazz și sute de artiști de reputație internațională.


Un line-up ce mixează dinamismul jazz-ului american și occidental cu profunzimea și lirismul artiștilor nordici sau est-europeni a răsunat din mijlocul naturii, pe cele trei scene ale festivalului: Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserica Catolică din satul Văliug. Olandezul Yuri Honing a împărţit scena în prima zi a festivalului cu suedezul Magnus Öström și portughezul Carlos Bica. Pe parcursul a cinci zile, publicul a avut parte de concerte cu Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer, și mulți alții. Regalul de jazz a culminat cu ultima zi de festival cu prezența legendarului Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenți muzicieni al lumii. Pe lângă prezențele internaționale, programul Gărâna Jazz Festival a fost  completat de nouă proiecte românești inedite, universuri sonore complexe și surprinzătoare, aduse la viață de artiștii consacrați sau aflați la început de drum. Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, membră a European Jazz Network.

Ediţia din acest an a Gărâna Jazz Festival, va avea loc între 6 și 9 iulie. „Expoziţie va avea loc şi în Timişoara, probabil în luna aprilie. Cartea se va gasi la ,librăria La două bufniţe şi la Muzeul de Artă, unde probabil va avea loc şi expoziţia foto“, ne-a declarat Marius Giura, directorul festivalului de jazz de la Gărâna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.