A sosit barza într-unul din cele două cuiburi monitorizate video non-stop din...

A sosit barza într-unul din cele două cuiburi monitorizate video non-stop din județul Timiș: momentul, urmărit în direct pe Internet

0
DISTRIBUIȚI
barza carpinis
Prima barză a ajuns într-un cuib din Timiș.

A sosit barza în județul Timiș. Astfel, putem spune că este primăvară, în mod oficial. Astăzi, prima barză și-a făcut apariția în cuibul monitorizat video non-stop din localitatea timișeană Cărpiniș. Momentul aterizării vestitorului primăverii a putut fi urmărit, la fel ca-n anii precedenți, în direct pe Internet.

Acest lucru este posibil datorită lui Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, care a montat două camere video chiar lângă cuiburile de berze din localitățile timișene Carani și Cărpiniș, în ianuarie 2013, respectiv aprilie 2014.

Imaginile remarcabile surprinse pot fi urmărite pe website-ul Wildlife Romania, care reprezintă, de fapt, prima grădină zoologică virtuală din țara noastră cu animale sălbatice aflate în libertate.

“Breaking news! A aterizat o barză la Cărpiniș”, a scris, astăzi, pe Facebook, Cristian Ilea.


Barza albă a sosit în cuibul din localitatea timișeană în jurul orei 15.00, iar momentul a putut fi urmărit live de internauți.

Din păcate, fondatorul proiectului Wildlife România anunță că proiectul este posibil să dispară în acest an, din cauza lipsei fondurilor. “2017 este anul în care proiectul va trebui să înceapă să se susțină singur ori se va întrerupe. Din acest an va trebui să achităm serviciile de streaming și de întreținere a site-ului. Fără implicarea comunității Wildlife Romania nu vom putea continua. Sunt binevenite oferte de sponsorizare de la parteneri care sunt dispuși să dezvolte, alături de noi, prima grădină zoologică virtuală din România cu animale sălbatice aflate în libertate”, anunță Cristian Ilea, pe rețeaua de socializare.

Mai multe informații despre cum puteți ajuta proiectul sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.