Doi foști celebri procurori și un fost judecător, puși sub acuzare de...

Doi foști celebri procurori și un fost judecător, puși sub acuzare de DNA Timișoara în dosarul traficului de influență

1
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul traficului de influență în care, ieri, au fost arestați verișorul unui fost judecător și un fost vameș a continuat, astăzi, cu noi audieri și puneri sub acuzare a unor nume grele din mediul judiciar timișorean. Vă reamintim că procurorii anticorupție au stabilit că ”În perioada februarie – aprilie 2017, suspecții Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan, în schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în cauză) că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă. Costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, suspectul Țica Anton-Dorel declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor”.

Astăzi, a fost audiat în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență fostul judecător, Cristian Dacu, verișor cu soția lui Ștefan Mărunțelu.


De altfel, Mărunțelu l-a pus în legătură pe denunțătorul, prin intermediul lui Țica, cu Pompiliu Stanciu, fost procuror DIICOT, avocat suspendat, care acum este directorul societății de aviație utilitară a Consiliului Județean Timiș. Stanciu a fost consilier județean PSD și unul dintre apropiații lui Titu Bojin. Stanciu a fost recomandat ca fiind omul care poate să rezolve eliberarea din arestul preventiv și apoi o condamnare cu suspendare. Pentru că nu mai era avocat, a fost recomandată ca să fie ”la vedere” ca și avocat în acest dosar Angelina Tufariu, fost șef al secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. A urmat apoi o serie de întâlniri și discuții pe tema judecătorilor care au intrat să soluționeze dosarele, schimbându-se informații despre magistrați pentru a se vedea care sunt soluțiile mai potrivite. Astăzi, atât Stanciu, cât și Tufariu au fost audiați în calitate de suspecți. La ieșirea de la audieri, Angelina Tufariu era extrem de îngândurată, dar a negat că a fost la DNA ”Eu nu am fost la DNA. Eu nu știu”, a declarat aceasta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.