BC SCM Timișoara a scăpat de emoțiile legate de afiliere. Decizie favorabilă...

BC SCM Timișoara a scăpat de emoțiile legate de afiliere. Decizie favorabilă în urma Adunării Generale a FR Baschet

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

”Leii din Banat” au funcționat cu oarecare emoții odată cu trecerea sub tutela SCM Timișoara. În primul an de activitate clubul a fost afiliat provizoriu și existau chiar amenințări cu excluderea din cauza datoriilor făcute cu vechea societate BC Timișoara. Formația de pe Bega a primit însă ieri o veste excelentă de la FR Baschet, Adunarea Generală a stabilit afilierea definitivă a acesteia.

Clubul de baschet și-a păstrat locul în prima divizie deși formula cu SCM a apărut abia anul trecut.


Lucru care s-a întâmplat și la handbal, dar care nu e posibil la fotbal. Totuși, conducerea bănățenilor se angajase să lămurească anumite litigii. Despre existența unora susțineau că nu știu. De altfel, un întreg scandal a erupt în toamna lui 2016, când rând pe rând apăreau plângeri ale unor foști jucători, precum Derrick Low, Nikolov ori Bogdan Popescu. Totuși, conducerea a fost nevoită să-și asume și aceste minusuri. BC SCM Timișoara a funcționat un an de zile cu afiliere provizorie, o practică obișnuită la echipele aflate în primul sezon de activitate. În fine, ieri, după Adunarea Generală cu ocazia alegerilor de la FR Baschet, noul BCT a primit vestea bună. ”Echipa masculină a funcționat vreme de un an pe baza unei afilieri provizorii, așa încât era nevoie de o astfel de decizie. Seriozitatea și stabilitatea pe care le-am arătat în tot acest timp au contribuit esențial la decizia federală de afiliere definitivă, care ne bucură foarte mult. Este un semnal pozitiv și pentru echipa feminină, care în această perioadă e implicată în lupta pentru promovarea în Liga Națională”, a declarat Ilie Trițoiu, managerul general lui BC SCM Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg emotiile…conform art 23 din statutul FRB, biroul federal afiliaza provizoriu un club pana la prima Adunare generala( singurul for ce poate afilia definitiv art 24 din statut). Afilierea acestui club nu are nicio legatura cu prezenta lor si in sezonul viitor in prima liga. Deci…nu aici trebuia sa aveti emotii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.