Deian Sorescu a ajuns la ASU Politehnica după a doua încercare: ”Am...

Deian Sorescu a ajuns la ASU Politehnica după a doua încercare: ”Am vrut să fiu aproape de casă”. Ce l-a nemulțumit în relația cu ACS Poli

1
DISTRIBUIȚI
Deian Sorescu

”Băieții în ghete” au un nou coleg cu șapte runde înainte de finalul campionatului Ligii a II-a. Deian Sorescu poate debuta sâmbătă pentru ASU Politehnica în duelul de pe teren propriu cu Dunărea Călărași. Tânărul mijlocaș timișorean a explicat pentru PRESSALERT.ro de ce e ales echipa suporterilor după despărțirea tumultoasă de ACS Poli și ce l-a nemulțumit în legătură cu fostul său club.

Sorescu (19 ani) e ultimul jucător sosit sub comanda lui Sorin Brîndescu. Tânărul jucător timișorean a susținut în această primăvară probe de joc în Italia la cluburile Sassuolo (Serie A) și Carpi (B), dar regulamentar nu se mai poate transfera ”afară” în acest sezon. ”În străinătate nu pot evolua momentan. Am vrut să fiu cât mai aproape de casă și mi-a plăcut atmosfera de aici. Așa am ales, mai mult cu inima să spun așa. Mă bucur, e o atmosferă foarte bună, colegii sunt primitori și sper să evoluez în următoarele meciuri precum am făcut-o în Liga I. Să încep cu dreptul”, a spus Deian Sorescu despre sosirea la ASU Poli.

Tânărul timișorean nu se află la prima tentativă de a se muta la echipa suporterilor. El debutase la o vârstă fragedă pentru fosta sa echipă, în B, la Satu Mare, sub comanda lui Dan Alexa, și dorea să aibă mai multe meciuri ”în picioare”. ”Nu s-au înțeles, mie așa mi s-a transmis atunci, voiam să vin pentru că atunci la ACS Poli o echipă era în Liga a IV-a iar cealaltă în Liga I și îmi era greu să joc”, a precizat Sorescu.

Întrebat de mult anticipatul duel cu UTA de pe ”Dan Păltinișanu”, cel al cărui post natural e de mijlocaș stânga subliniază că el și colegii săi trebuie să se concentreze mai întâi pe jocul de sâmbătă. ”Îl aștept cam 80% pentru că mai e o etapă și trebuie să ne gândim la acest meci cu Călărași. Trei puncte ar fi binevenite mai ales în situația în care suntem. Dacă îl câștigăm atunci meciul cu UTA va fi tratat mult mai bine. Am intra alfel pe teren, mai motivați”, susține cel poreclit ”Soare”.

Recuperare pe propria cheltuială

Ruptura dintre ACS Poli și Deian Sorescu s-a produs din cauza unui nou contract, unul neînregistrat însă în timpul prevăzut de regulament de către clubul timișorean din Liga I. Dar motivele despărțirii sunt mai ample, tânărul jucător acuză inclusiv modul în care a fost tratat după accidentarea gravă suferită în toamnă.


Atunci, Sorescu suferise o dublă fisură de claviculă la jocul din Liga a III-a cu UTA BD II, tocmai după un debut promițător în noul sezon pentru echipa de pe prima scenă, antrenată de Ionuț Popa.

Deian Sorescu, într-un duel cu Sergiu Popovici de la FC Botoșani

”Țin să-i mulțumesc domnului Grigoraș, dumnealui m-a debutat în Liga I cu Petrolul, și domnului Ionuț Popa, a avut încredere în mine și mi-a dat mult curaj. Eu ce am avut am avut cu conducerea pentru că m-am accidentat și am stat două luni atunci fără antrenament, până am început pregătirea. Nu am fost ajutat. Totul (n.r. tratamentul medical) a fost făcut pe cheltuiala mea, m-au ajutat părinții”, a povestit Deian Sorescu. Acesta nu a mai semnat o nouă înțelegere cu ACS Poli. A urmat o rejudecare după ce inițial a fost declarat liber să plece încă de anul trecut. În cele din urmă, din motive financiare. clubul a renunțat să se mai bată la comisiile FRF pentru ca Sorescu să fie păstrat. ”A fost greu greu, cel mai mult am pierdut eu. Cel mai greu a fost pentru mine în primul rând. Pentru că doar m-am antrenat, fără nici un meci oficial, nici amical, pentru că nu-mi dădeau voie. Vreo șase luni m-au ținut… Ei spuneau că nu o să plec niciodată de la Poli”, a conchis Sorescu.

A impresionat la Carpi

După încheierea calvarului, în luna martie, Deian Sorescu a fost liber să aleagă. Jucătorul a mers în Italia, de unde se mai vehiculase interesul lui Chievo și Genoa pentru el. Prin intermediul impresarului Cătălin Sărmășan a ajuns la Sassuolo, acolo unde a fost întâmpinat de un alt timișorean cu traiectorie ACS, ASU și Italia, Marius Marin. ”Mi-a venit fișa în primăvară, agentul mi-a spus atunci că sunt în sfârșit jucător liber. Nu am stat așa mult la Sassuolo pentru că ei au fost plecați la turneu și eu am făcut mai mult cu echipa următoare, de juniori, și doar două antrenamente cu Primavera, cu un joc școală… Apoi am stat mai mult la Carpi, în Serie B. La Carpi am avut a doua zi un meci cu prima echipă, ne-au bătut pe noi, de la Primavera, cu 5-1, și eu am dat singurul nostru gol”, a subliniat ”Soare”. Tot la fel ca Marius Marin, Sorescu ar putea pleca în vară în străinătate în cazul unei oferte superioare fără pretenții din partea lui ASU Poli, altfel, contractul său care intră în vigoare mâine se poate derula normal până în vara lui 2018. ”Sper în primul rând eu să-i conving pe suporteri de calitățile mele și după aceea ei pe mine (n.r. ca să rămân)”, a concluzionat Sorescu despre perspectivele de viitor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.