Lui Ionuț Popa îi va crește mustața la loc pe banca lui...

Lui Ionuț Popa îi va crește mustața la loc pe banca lui ACS Poli, Bărbuț e primul plecat. Cum arată MIRACOLUL salvării de la retrogradare în cifre

0
DISTRIBUIȚI
Una dintre ultimele poze cu Ionuț Popa având mustață. Foto: Gabriel Brezeanu

Din musafir nedorit ACS Poli a ajuns surpriză plăcută în Liga I. Timișorenii s-au salvat în urma barajului cu UTA iar eroul bănățenilor s-a numit Ionuț Popa. Tehnicianul care a făcut minuni cu echipa de pe Bega a fost reconfirmat în funcție după ce au apărut zvonuri legate de îndepărtarea sa. Toate datele arată că acesta e alegerea potrivită.

Clubul timișorean a anunțat că Ionuț Popa rămâne pe banca echipei după ce în presa centrală au apărut zvonuri că Vasile Miriuță ar urma să-i ia locul. Primul care a negat informația schimbării antrenorului a fost primarul Nicolae Robu. ”Domnule Ionuț Popa, ați făcut treabă excelentă la Poli, cum am mai spus de nenumărate ori! Nu luați în seamă fabulațiile unor minți bolnave! Eu am încredere în dv. și așa, fără mustață!

Deci, așa cum v-am spus, dv. veți fi, în continuare, antrenor la ACS Poli! Fără mustață sau cu mustață, dacă o fi să vă crească la loc!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook. Ionuț Popa precizase pentru Digisport că a fost chemat deja la negocieri mâine. După succesul cu 3-1 de la Șiria acesta susținea că nu ar spune nu unor negocieri chiar cu UTA.

Prima confirmare la capitolul plecări e, în schimb, cea a lui Cristi Bărbuț. Deși nu a avut cel mai grozav sezon în fața porții (două goluri în Liga I) ”aripa” de 22 de ani a fost lider la ”assist-uri” între colegii săi: șapte la număr în jocurile de campionat. El a semnat cu CS U Craiova, echipă care va evolua în preliminariile Europa League.

Foto: Gabriel Brezeanu

Performanță fără bani, lot restrâns și puncte multe în minus

ACS Poli s-a salvat în urma unei duble manșe cu o divizionară secundă, dar a suferit enorm înainte de a îndeplini ceea ce a părut per total o formalitate cu arădenii. S-a ajuns la Șiria după momente dramatice de așteptare la Mediaș, când un gol în prelungiri la Botoșani – Pandurii (2-1) a păstrat echipa timișoreană pe plută.

Nu trebuie uitat însă că sezonul a început pentru bănățeni aproape fără speranțe.


Cu -14 puncte în clasament, un handicap văzut aproape imposibil de remontat. Principalul artizan în salvarea echipei e Ionuț Popa. Acesta a preluat o formație debusolată cu două runde înainte de finele campionatului precedent. În vară i-au rămas doar jucătorii dispuși să evolueze și în B iar banii aveau să fie o problemă și în continuare. Chiar dacă bănățenii au fost primiți până la urmă în A în locul Rapidului. Constant s-a vorbit de o datorie ce se apropia de două milioane de euro iar salvarea de la picaj asigură practic supraviețuirea clubului.

Mai mult, sub comanda lui Popa ACS Poli a avut un număr record de jocuri: 52! Asta datorită parcursurilor incredibile din competițiile KO: a atins semifinalele Cupei României și finala Cupei Ligii, cedată în fața lui Dinamo la București.

Bineînțeles, jucătorii au meritele lor speciale pentru acest sezon. Lider la ”selecții” e Andrei Artean, cu 40 de jocuri dacă luăm în considerare și cele de baraj. Golgheter e Pedro Henrique, cu șapte reușite dacă adăugăm realizările cu UTA. E și cel mai eficient jucător în ciuda câtorva ieșiri care l-au lăsat pe bancă: a evoluat în doar 19 jocuri. Dacă excludem barajul Popovici (6 goluri) ar fi fost cel mai bun marcator grație unui final de sezon bun.

Foto: Gabriel Brezeanu

Statistica ACS Poli Timișoara (campionat plus baraj):

Cătălin Straton 36 apariții / 0 goluri, Vasile Curileac 6/0, Mădălin Smaranda 0/0 (portari); Leopold Novak 18/0, George Neagu 21/0, Harald Fridrich 0/0, Cristian Scutaru 25/1, Cristian Bocșan 28/0, Gabriel Cânu 30/4, Deian Sorescu 5/0, Alin Șeroni 33/3, Bogdan Străuț 34/1, Denis Haruț 0/0, Ionuț Murariu 0/0 (fundași); Fernando Llorente 13/0, Adrian Poparadu 11/0, Cristi Bărbuț 36/3, Marius Croitoru 37/2, Cătălin Doman 22/4, Alin Cârstocea 16/1, Andrei Artean 40/2, Cătălin Vădrariu 8/0, Iulian Roșu 6/0, Sebastian Mailat 25/3, Cosmin Bârnoi 5/0, Josip Soljic 19/1, Josip Fucek 16/1, Alin Ignea 2/0, Cristian Pădurariu 0/0, Emanuel Vasi 0/0, Lucian Oprea (mijlocași); Robert Elek 5/1, Cătălin Vraciu 5/0, Alexandru Popovici 35/6, Pedro Henrique 19/7, Andrei Sîntean 2/0, Octavian Drăghici 23/5, Fabian Lokaj 0/0, Sebastian Velcotă 0/0 (atacanți).

*jucătorii trecuți cu italice au părăsit între timp echipa

30 de jucători a folosit ACS Poli în actualul campionat, față de 42 în sezonul precedent

33 de puncte a realizat ACS Poli în play out, cu opt mai multe față de ediția precentă

52 de meciuri disputate în acest sezon are echipa timișoreană

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.