Sirieni opriți în miez de noapte din drumul către spaţiul Schengen. Pe...

Sirieni opriți în miez de noapte din drumul către spaţiul Schengen. Pe unde au încercat să treacă graniţa ilegal

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand din judeţul Arad au depistat azi noapte un grup format din cinci sirieni care încercau să treacă graniţa în Ungaria. Migranţii ilegali au fost surprinşi în jurul orei 01.30 la intrarea în localitatea Pilu.

Sirienii au fost surprinşi chiar când coborau dintr-un autoturism pentru a o lua pe câmp, înspre linia de frontieră. Maşina a luat-o înspre localitatea Chişineu Criş şi, în acelaşi timp, oamenii legii au reţinut atât mijlocul de transport cât şi persoanele ce încercau să treacă ilegal vama.

În urma verificărilor s-a stabilit că şoferul este de origine croată şi are 25 de ani în timp ce persoanele reţinute sunt din Siria, doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 17 şi 42 de ani.


Bărbatul care a transportat migranţii nu a dorit să facă declaraţii, în vreme ce sirienii au spus că îşi doreau să ajungă în vestul Europei însă nu deţineau vize.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit pe numele persoanelor din Siria acte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat iar croatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.