Reacţii la cald: ce spun parlamentarii de Timiş despre demiterea guvernului Grindeanu

Reacţii la cald: ce spun parlamentarii de Timiş despre demiterea guvernului Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Apar primele reacții din Timiș după ce guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură. Imediat după ce PSD a anunțat că va face moțiune de cenzură pentru a schimba guvernul condus de Sorin Grindeanu, care a refuzat să demisioneze la solicitarea PSD, parlamentarii PSD din Timiș și-au exprimat solidaritatea față de premierul care a fost șef al PSD Timiș. Toţi mai puţin Matei Suciu, deputat declarat incompatibil de ANI.

Președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, cel care a devenit președinte al Consiliului Județean Timiș după ce Sorin Grindeanu a fost chemat la București pentru a ocupa postul de premier a refuzat să comenteze decizia luată astăzi de Parlament precizând că aşteaptă „ca apele să se liniştească”.

Deputatul PSD Adrian Pau a declarat că „am ajuns în postura în care un grup minoritar a făcut legea şi a schimbat guvernul pe care l-am pus cu PSD şi ALDE şi care a fost schimbat de PSD-ALDE şi minorităţi.


Nu am votat moţiunea. Nu s-a luat încă nicio măsură punitivă la adresa mea, dar mă voi supune oricăror măsuri. M-am angajat pe această cale şi voi merge cu tot sufletul până la final. Am pierdut moţiunea, dar nu mi-am pierdut demnitatea”.

Deputatul Alfred Simonis, demis de PSD din funcţia de secretar al Camerei Deputaţilor a precizat că „este o zi tristă pentru PSD. O zi în care s-a decis în mare măsură trecerea în opoziţie. Din punctul meu de vedere, este o zi tristă şi pentru că acest curent reformator a murit sau a fost înfrânt înainte să înceapă cu adevărat. Îmi doresc ca după această eroare politică pe care a făcut-o PSD totuşi să rămânem la guvernare ca partid aşa cum au decis milioane de români în decembrie, în caz contrar cineva va trebuie să răspundă”.

Lucian Ursuleţu, purtător de cuvânt demisionar al PSD Timiş a scris pe Faceboook că „orice ar fi, rămânem lângă Sorin Grindeanu. Noi avem o viață în față, Dragnea are o nouă condamnare”.

Senatoarea PNL Timiş Alina Gorghiu a scris pe Facebook, înainte de moţiune, că „PSD este un partid kamikaze, iar războiul din interior este abia la început. Indiferent dacă moţiunea trece sau nu, nu va exista un cabinet care să poată ţine ritmul cu programul lor de guvernare. În orice variantă, de pierdut are România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.