Primarul Nicolae Robu, nemulţumit de noul Cod Fiscal. Ce prevedere încurcă administraţia...

Primarul Nicolae Robu, nemulţumit de noul Cod Fiscal. Ce prevedere încurcă administraţia din urbea de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Nicolae Robu este nemulţumit de forma în care a fost votat noul Cod Fiscal. Aşa cum a anunţat în repetate rânduri, edilul timişorean a fost extrem de bucuros la auzul veştii că noua legislaţie le va oferi autorităţilor locale posibilitatea de a taxa proprietarii care lasă clădiri sau terenuri în paragină. După ce această prevedere a fost scoasă din noul Cod Fiscal, edilul a comentat că „aşa s-a ratat o șansă foarte bună de a le da autorităților locale o șansă de a înlătura paragina.


Dacă rămânem doar cu pârghia amenzilor, mare lucru nu avem ce face, pentru că proprietarilor nu le pasă de amenzi. Amenzile sunt atât de mici încât cei bogați râd de ele”.

Edilul a exemplificat cu un caz deja cunoscut în urbea de pe Bega, cel al clădirilor de lângă fosta Poliţie Rutieră din Circumvalaţiunii, ruini care neîngijite de proprietari au ajuns adăposturi pentru oamenii străzii şi pentru câinii lor vagabonzi. Deşi firma din Bucureşti a fost amendată de mai multe ori, sancţiunile au fost achitate, dar clădirile arată la fel.

„Modificarea acesta în Codul Fiscal era foarte bună. Astfel se putea trece la executare silită. Eu am făcut propunerea de introducere a unei taxe pe paragină, nu s-a putut. Prin această prevedere se putea pune în practică într-un fel sau altul, dar acum s-a pierdut șansa”, a conchis Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.