CH Poli vrea să rămână pe val și după derby-ul ”reșapat” cu...

CH Poli vrea să rămână pe val și după derby-ul ”reșapat” cu Reșița. Cum a fost temperat obiectivul ambițios dorit la handbal de Radu Țoancă, șeful SCM Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

CH Poli Steaua (14)

CH CSU Politehnica și-a atins deja obiectivul principal din acest sezon. Alb-violeții vor evolua în play-off și pot să-și îmbunătățească poziția în ultimele runde, prima șansă duminică cu HC Adrian Petrea Reșița, în noul derby bănățean din Liga Națională. Gruparea de handbal se bucură la rândul ei de sprijinul noului Sport Club Municipal iar directorul Radu Țoancă a anunțat cu optimism că își dorește participarea în cupele europene, vise parcă interzise în acest sezon în interiorul clubului alb-violet.

CH Poli a adunat victorii pe linie în 2016 și e la egalitate cu a patra clasată. Reșița a urcat și ea pe locul 7. ”Sigur e un meci dificil cu Reșița. E un derby al Banatului, al regiunii, e foarte important, sunt două echipe de play-off, jucăm cu o echipă bună, cu un public bun. Există rivalitate, dar e sportivă, am văzut publicul lor, care ne-a susținut când am jucat cu HCM acolo. Adi Petrea e un bun antrenor. Are jucători buni. Îi respect mult, Pârâianu e printre cei mai experimentați pivoți români. Acasă avem publicul, sper să ne ajute să obținem un succes”, a declarat Pero Milosevic.

Antrenorul muntenegrean a subliniat numărul mare de localnici din echipa sa. ”Acești jucători se pregătesc foarte bine. Pejovic nu va juca cu siguranță, dar va fi pe bancă. Daskaloski are și el probleme, se va antrena doar mâine, restul mai au probleme, dar la ora jocului nu se menajează”, a mai spus tehnicianul lui CH Poli despre posibilele probleme.

Duelul bănățean e cu noua echipă a Reșiței, HC Ad. Petrea, după ce HC Caraș a sucombat. ”Nu văd o importanță deosebită, ci doar că e următorul meci. Ne bucurăm, dacă ne gândeam înaintea campionatului ca două din Banat vor merge în play-off. Acum ne gândim mai departe, dorim și o poziție cât mai sus pentru a ne facilita poate o eventuală calificare mai departe”, a spus Mihai Timofte.


Acesta admite că motivația poate fi diferită în funcție de jucător: ”Fiecare are o motivație aparte. Mai ales că jucăm cu echipa din Reșița, sunt orgolii speciale, dar e un meci pe care vrem să-l câștigăm”.

Partida CH Poli Timișoara – HC Ad. Petrea Reșița se dispută duminică, de la ora 18, în etapa a 24-a a Ligii Naționale. Poli are 44 de puncte și e la egalitate cu Steaua, ocupanta locului 4.

Radu Țoancă: Buget mărit și ”anul handbalului”

După ce a fost prezent la o conferință a echipei de baschet, directorul SCM Radu Țoancă a dorit să vorbească și despre proiectul handbalistic, ”deocamdată vorbim tot de o secție a SCM-ului, ca baschetul”. ”Se dorește un semnal pentru secția de handbal SCM, în condițiile procesului cu Curtea Constituțională. Se dorește un semnal de continuitate, acest proiect va continua la parametri superiori anilor precedenți. Există și dezavantaje, dar și avantaje, cel mai mare e stabilitatea financiară… Avem un buget, săptămâna viitoare va fi suplimentat cu 1 milion lei de la CJT. Am aplicat pentru 3 milioane pe lege, 1 milion pentru fiecare secție. Există sponsorii care au rămas. De când am preluat am spus că 2016 simt că va fi anul handbalului, atunci erau într-o groapă. Staff-ul, jucătorii, când au văzut că există un proiect s-au mobilizat”, a spus Țoancă. Totuși, banii de la autorități sunt deocamdată cu semnul întrebării. Salariile și toate cheltuielile aferente sunt plătite din bugetul ”în regulă” al SCM-ului.

Obiectivul cupele europene vs. ”pas cu pas”

Radu Țoancă își dorește meciuri europene din toamnă la handbal, ținând cont și de forma alb-violeților. ”Meciul de duminică poate semăna cu Poli-UTA de pe vremuri. La handbal are încărcătură, la fel ca cel cu Dinamo, ne așteaptă trei finale, dacă ne clasăm pe 4 jucăm 2 meciuri acasă, am avea șanse la Final 4 și de acolo sper la cupele europene. Nu vrem să pierdem jucători, să dăm pe cineva deoparte. Există alături de Pero un proiect pe termen mediu și lung”, a adăugat Țoancă. ”Duminică vom fi la concurență, dar fac apel să se umple sala, ca la meciul cu Călărași”, a subliniat politicianul.

Ambițiile directorului SCM au părut ușor în contradicție cu declarațiile obișnuite ale celor de la CH Poli, care în acest sezon nu au mai vorbit de eurocupe. ”În vara trecută am început sub semnul întrebării… Nu vreau să apese asupra lor un obiectiv. Final Four sau cupele europene, aș vrea să câștigăm duminică. Viitorul depinde și de foarte multe rezultate. Sunt meciuri de care și depindem, nu putem face un scenariu. Trebuie să luăm primul meci…”, a explicat Dan Dumitru, vicepreședintele lui CH Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.