Noul Cod Vamal al Uniunii Europene, în dezbatere la Camera de Comerț...

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene, în dezbatere la Camera de Comerț Timiș (P)

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează un nou seminar-dezbatere pentru agenții economici din județ. Astfel, în data de 19 aprilie se va discuta despre „Legislația vamală începând cu 1 mai 2016. Noul Cod Vamal Unional”. Acțiunea are loc de la ora 10.00, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timișoara și este adresată agenților economici implicați în operațiuni de comerț exterior, și nu numai.


Asta pentru că începând cu data de 1 mai intră în vigoare Noul Cod Vamal al Uniunii Europene, iar aceștia vor fi direct afectați de noile prevederi legislative.

„Înțelegerea acestor schimbări, implementarea lor corectă și din timp este esențială pentru România, poartă de intrare a bunurilor necomunitare către Europa Centrală și de Est”, transmit inițiatorii acțiunii. Seminarul-dezbatere este organizat de CCIA Timiș în colaborare cu Direcția Regională Vamală Timișoara și în parteneriat cu Asociația Română de Logistică, sub egida Instituției Prefectului Județului Timiș.

În cadrul seminarului se va discuta despre noile reglementări vamale unionale, despre auditarea privind obținerea certificatului AEO, despre Codul Vamal al Uniunii vs. Codul Vamal Comunitar și Simplificări pentru Operatori Economici Autorizați, dar și despre Impactul noului cod vamal asupra garanțiilor și bunurilor aflate într-un regim vamal suspensiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.