Molnar Zsolt, candidatul UDMR la Primăria Timișoara, despre viitorul orașului: „Tot mai...

Molnar Zsolt, candidatul UDMR la Primăria Timișoara, despre viitorul orașului: „Tot mai mulți bănățeni pleacă”

0
DISTRIBUIȚI

zsolt molnar udmr (3)

Timișoara oraș deschis, modern și primitor – aceasta este viziunea candidatului UDMR la Primăria Timișoara, deputatul Molnar Zsolt.

„Din păcate în Timișoara simțim un oarecare regres și un oarecare impas în care se află acest oraș. Nu mai suntem fruncea din multe puncte de vedere, simțim starea de spirit a oamenilor care nu mai este cea de dupa Revoluție și vedem că tot mai mulți oameni pleacă din Timișoara, oameni pe care îi cunoaștem, bănățeni de-ai noștri. (…) În primul rând, eu nu consider că le știu pe toate, eu nu consider că am răspunsul final și total pentru oricare din problemele orașului. Eu spun că am idei și propuneri și este important ca aceste idei și propuneri să le discutăm împreună. (…) Voi lansa pe timpul campaniei Liber la idei, unde cetățenii pot spune ceea ce doresc de la oraș”, a declarat deputatul.

Care este platforma candidatului UDMR la Primăria Timișoara

În mare, viziunea lui Molnar include îmbunătățirea infrastructurii, acordarea unei mai mari atenţii conducătorilor auto, bicicliștilor şi transportului în comun – prin amenajarea de benzi dedicate autobuzelor și parcări supraetajate la mijlocul drumului sau spre exterior.


Alte priorități enunțate de UDMR-ist au fost „transparența administrației publice prin publicarea execuției bugetare, iar celalată este comisia de tăiat hârtii. Din păcate birocrația o regăsim nu numai la nivel guvernamental, ci și la nivel local. Dacă s-a mai încercat această idee și la București sunt convins că și noi o putem adapta pentu Timișoara. Ideea este ca în final să ajungem la administrația electronică. Nu ne oprește nimeni să investim bani în crearea de aplicații și site-uri cu ajutorul cărora să creăm o administrație publică fără hârtie cetățenilor”.

Deputatul UDMR a mai adăugat și că are în plan înființarea unui consiliu de dezvoltare a orașului unde să fie invitați factorii de decizie de la președinți de consilii de cartiere până la oameni de afaceri sau inestitori. Molnar a mai atenționat și că din cauză că minoritățile din Banat și din Timișoara nu sunt reprezentate în Consiliul Local Timișoara și în Consiliul Județean Timiș multiculturalitatea din zonă cunoaște un declin. Nu numai atât, dar candidatul UDMR a explicat și că stagnarea Timișoarei se leagă de lipsa de finanțare de la București, dar și de conflictele dintre partidele locale, care au consilieri în CLT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.