Autospecială de TOP achiziţionată de CJT pentru ISU Banat. Ce operaţiuni de...

Autospecială de TOP achiziţionată de CJT pentru ISU Banat. Ce operaţiuni de salvare vor putea face pompierii

0
DISTRIBUIȚI

CJT a achizitionat o autospeciala dotata cu o macara de 70 de metri pentru interventiile ISU Banat

Veşti bune pentru locuitorii judeţului Timiş din partea ISU Banat. O autospecială nouă, dotată cu o macara care poate ajunge până la 70 de metri înălţime, unică în regiunea de vest, va intra în „flota” vehiculelor de urgență. Nu numai atât, dar ISU va primi și șase ambulanțe noi.

Astăzi, la Consiliul Judeţean Timiş a avut loc semnarea actelor pentru achiziţia autospecialei. Contractul semnat cu DMV Aviatech are o valoare de 5.200.000 de lei, iar termenul de livrare este 12 decembrie. Suma alocată de CJT pentru această achiziţie a fost de 6.000.000 de lei, iar banii economisiți vor fi alocați pentru achiziția de ambulanțe.

„Cred că este o problemă foarte delicată şi mă bucur că am reuşit să intrăm pe linie dreaptă. Mă rog la Dumnezeu să nu avem nevoie de ea nici în această perioadă de şapte luni până când o primim, dar nici după aceea să nu fie necesară intervenţia cu această platformă care are o rază de acţiune de până la 70 de metri plus minus doi. Cred că era necesară cu atât mai mult cu cât aţi auzit şi de la colegii de la ISU că în zona de Vest nu există o asemenea macara. În principiu din discuţiile pe care le-am avut cu domnul ministru Arafat, când a venit la consiliul judeţean acum câteva luni, am discutat despre posibilitatea de a avea o macara şi am făcut acest demers.


Eu am respectat ceea ce am discutat cu domnul Arafat, inclusiv cele patru salvări. Peste câteva săptămâni când vom avea plen vom discuta dacă putem să distribuim banii de la macara la salvări. În condiţiile astea vom discuta să vedem dacă putem să cumpărăm chiar şase salvări”, a declarat președintele CJT, Titu Bojin.

Şeful ISU Timiş, Lucian Mihoc, a explicat că „în Timişoara există două autospeciale care pot ajunge la înălţimea de 65 de metri. Una este din 1979, iar cea de-a doua din anul 1984. Ambele sunt în stare de intervenţie pentru că necesită mentenaţă accentuată, dar le menţinem în stare de operativitate pentu că ne folosim de ele. La nivelul municipiului Timişoara sunt 628 de clăriri înalte”.

Timișoara are o serie de clădiri care depășesc regimul obișnuit de înălțime. Este vorba despre clădirea Iulius Mall, Catedrala Mitropolitană, nocturna de pe stradionul Dan Păltinișanu sau blocurile cu zece etaje anvelopate recent, unde intervenția în caz de incendiu se face din exterior. Mihoc a mai subliniat că, deși personalul ISU Banat este extrem de bine pregătit, intervențiile la mare înalțime erau îngreunate de lipsa dotărilor. Concret, cu noua autospecială se vor putea efectua operațiuni de salvare a persoanelor de la înălțime și intervenții de stingere a incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.