Cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa, cu 5.000 de animale și...

Cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa, cu 5.000 de animale și un oceanariu, se află la doar 300 km de Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
oceanariu
Oceanariu, un punct de atracție al orașului Nyiregyhaza.

La doar 300 de kilometri de Timișoara se află o grădină zoologică de-a dreptul spectaculoasă, desemnată cea mai frumoasă din Europa în 2015 în categoria ei, pe care locuitorii din capitala Banatului nu trebuie să o rateze, mai ales dacă au și copii. Aceasta se află în orașul Nyiregyhaza, „Poarta de Est” a Ungariei, care este renumit mai ales datorită băilor termale ideale pentru cei care doresc să se relaxeze și să se vindece de diferite afecțiuni, apa fiind bogată în iod și brom.

Cele mai rare animale din lume, la grădina zoologică din Nyiregyhaza

În ceea ce privește grădina zoologică, aceasta este cea mai interesantă din Ungaria și găzduiește unele dintre cele mai rare animale ale lumii. Nu mai puțin de 5.000 de animale pot fi admirate de turiști. Astfel, cei care trec pragul grădinii zoologice se întâlnesc cu vărani din Insulele Comodo, urangutani, elefanți, iar pe punțile suspendate pot admira plante exotice. În cadrul grădinii zoologice funcționează și un oceanariu ce prezintă privitorilor lumea acvatică din Oceanul Indian. Turiștii sunt așteptați și pe Poteca lui Tarzan, pe care se întâlnesc cu girafe, gorile, hipopotami pitici sau lei.

Printre atracțiile orașului Nyiregyhaza se mai numără și un parc de aventuri sau o grădină botanică în care se află și plante carnivore.


Astăzi, reprezentanți ai orașului, dar și ai Oficiului de Turism al Ungariei s-au aflat la Timișoara pentru a prezenta frumusețea acestui loc. Potrivit statisticilor, tot mai mulți români aleg să viziteze Ungaria. Doar anul trecut, în Ungaria au sosit peste nouă milioane de vizitatori din România, din care 2,4 milioane cu scop turistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.