Street Delivery Meserie: eveniment urban cu concerte, ateliere şi teatru. Vezi programul...

Street Delivery Meserie: eveniment urban cu concerte, ateliere şi teatru. Vezi programul celei de-a zecea ediţii a manifestării

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia Melting Dice va susţine un concert în cadrul Street Delivery
Formaţia Melting Dice va susţine un concert în cadrul Street Delivery

Street Delivery Timişoara se va desfăşura în perioada 10 – 12 iunie. Aflat la cea de-a X-a ediție, evenimentul urban de arhitectură și arte, organizat de Fundația Cărturești,  se va derula în acest an în zona Traian, străzile Dionisie Linția și Episcop Iosif Lonovici fiind destinate arhitecturii și sportului, iar Parcul Poporului, concertelor, atelierelor și pieselor de teatru. Tema în jurul căreia se concentrează activitățile acestei ediții este Street Delivery Meserie! La Street Delivery se adună în fiecare an oameni din diferite colțuri ale orașului care creează lucruri în comunitățile lor și care, împreună, prin munca lor de zi cu zi, schimbă lumea – bucată cu bucată, șurub cu șurub, stradă cu stradă. Timp de trei zile construim punți între meseriași vechi și noi pentru un schimb de tehnici și viziuni din care să iasă scântei. Integrăm instrumente, contopim cunoștințe și inventăm noi moduri de interacțiune cu obiecte și meserii pe care nu le putem. Street Delivery Meserie! este sprijinit de Ministerul Culturii în București, Iași, Timișoara.

Programul de vineri 10 iunie cuprinde „Accenture-Meșterește românește. Floor painting cu Baciu/Atelier de pictat sacoșe de pânză cu Dushky“, „Asociația Zury&Decathlon – Take the street, do the sport: jocuri sportive tradiționale din diferite țări, activități pentru tineri (Strada Episcop Iosif Lonovici)“, Robescu Maria –Atelier de confecționat păpuși în costum tradițional, Aurelian Oprean – Sculptură în lemn, Cezara Carla Pădurean – Podoabe din lut, Youth Creativity – Meșteșugul artei stradale, Creativity Studio-Dor de tradiție.


Atelier de tapiserie modernă. Şi alte manifestări. La capitolul teatru în Parcul Poporului de lângă Băile Neptun, de la ora 19.30 va avea loc Auăleu: HUOOOOO!!! Iar la secţiunea concerte vor susţine recitaluri Helen şi Silent Strike.

Printre acţiunile care se desfăşoară sâmbătă amintim „Asociația Noua Acropolă-Creează-ți propria păpușă(atelier de croitorie)“, „Asociația Zarand-Atelier de jocuri și jucării din bătrâni/Meșteșuguri tradiționale/Prezentări de produse/Dansuri și muzică tradițională“, „Verde pentru biciclete – Pimp my bike/Concurs de ars becuri“, „Lemn și culoare-Atelier de jucării și materiale educative din lemn“ sau „Atelierul Rozz-Cutii cu suflet-Atelier de confecționat cutii de bijuterii. Tradiții românești reinterpretate“. La capitolul concerte de la ora 11.00 va avea loc un concert JazzyBIT, iar de la ora 20.00, Cari Tibor/Aida Sosic/Sorina Savii, Temple Invisible şi Eyedrops.

Duminică, la Street Delivery veţi putea vedea „Piano kids-Meșteșugul sunetelor-Recital de pian muzică tradițională“, „Asociația Noua Acropolă-Teatru de păpuși:Vrăjitorul din Oz“, „Asociația Zestrea/Roxana Dochia-Atelier de crustături“ „Vesel Fluturaș&deSarge Boutique –Broșe pe etamină“, „Story Tiles/Radu Sticlea – Atelier de desen pe plăci ceramice“, „Școala de Meserii Eurotraining/Adela Opriș – Atelier de bijuterit“. La capitolul concerte de la ora 20.30 cântă Melting Dice şi Firma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.