Virgil Ianțu susține copiii care nu fac lucruri trăsnite: inițiativa ce ține...

Virgil Ianțu susține copiii care nu fac lucruri trăsnite: inițiativa ce ține elevii în școală

0
DISTRIBUIȚI

iantu la tomisoara014_resize

„Îmi doresc să îmi doresc să merg la şcoală. Îmi este greu să îmi conving părinţii să mă lase la şcoală pentru că am nevoie de ea ca de aer. Mă gândesc că dacă mama ar pleca la muncă în Italia m-ar salva, iar dorul de ea ar fi mai puţin dureros decât să mă culc de foame”, acestea sunt cuvintele pe care o fetiţă din România le-a aşternut pe hârtie în urmă cu câţiva ani, într-o scrisoare emoţionantă. În acest moment, fetiţa a ajuns o tânără studentă care doreşte să devină militant pentru drepturile omului, după ce o firmă privată i-a oferit o bursă. Scrisoarea fetiţei care dorea din tot sufletul să meargă la şcoală l-a determinat pe prezentatorul TV Virgil Ianţu să se implice în promovarea proiectului Platforma Naţională pentru Educaţie, care a fost lansată, astăzi, la Timişoara. „Este primul oraş după Bucureşti în care lansăm această platformă. M-am implicat în proiect imediat după ce am auzit. Ca să avem o societate sănătoasă trebuie să ne îngrijim de cum cresc copiii noştri pentru că reprezintă societatea în viitor. Platforma Naţională pentru Educaţie îşi doreşte să găsească soluţii, mergem direct la sursă şi încercăm să vedem ce se poate face pentru a evita abandonul şcolar”, a spus Virgil Ianţu.

Platforma Naţională pentru Educaţie reprezintă un proiect iniţiat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), lansat într-un moment în care abandonul şcolar la noi în ţară a crescut îngrijorător de mult.


Platforma îşi propune să găsească soluţii, la care au acces profesioniştii care lucrează cu copiii, aşa cum sunt Inspectoratul Şcolar, Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar şi autorităţile locale şi judeţene. Concret, este vorba despre o platformă online, la acre se pot înscrie profesori, asistenți sociali, părinți și chiar copii și pot veni cu propuneri în legătură cu evitarea abandonului școlar. „Platforma Naţională pentru Educaţie îşi propune să rezolva problema abandonului şcolar prin împărtășirea de cunoştinţe ale tuturor instituţiilor din domeniul socio-educativ. Rata abandonului şcolar este foarte ridicată, dar cred că împreună putem găsi soluţii ca să facem ceva benefic”, a declarat Daniela Gheorghe, directorul executiv al FONPC.

Platforma Naţională pentru Educaţie este un proiect realizat cu sprijinul tehnic şi financiar al UNICEF România, al Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Direcţia Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Foto: Adrian Pîclișan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.