EXCLUSIV Fiica secretarului Cojocari şi maestra ei Safta Criste, notarii preferaţi ai...

EXCLUSIV Fiica secretarului Cojocari şi maestra ei Safta Criste, notarii preferaţi ai Primăriei Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Fiica secretarului Primăriei Timişoara, Paula Cojocari, şi Safta Criste, cea la care pupila secretarului şi-a făcut ucenicia, sunt notarii cojocari 02 pfavoriţi ai municipalităţii. Timp de aproape un an de zile, primăria a refuzat să ofere informaţii despre sumele plătite pentru serviciile notariale şi unde s-au dus aceşti bani. Până la urmă, în urma unei sentinţe definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Timişoara, municipalitatea a fost obligată să prezinte datele despre cum au fost cheltuiţi banii proveniţi din fonduri publice. Notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României Mircea Criste, este marea favorită. Întâmplător, la acest notar şi-a făcut ucenicia fiica secretarului Primăriei Timişoara, Paula Cojocari. 32 de documente a întocmit în 2005 Safta Criste pentru Primăria Timişoara, încasând 20047,33 lei. Cu o singură excepţie, în 2006, toate contractele de acceptare de donaţie de către municipalitatea de pe malurile Begăi au fost semnate la Biroul Notarial Safta Criste, care a încasat pentru cele 19 documente întocmite 26903,66 lei.


În următorul an, Safta Criste a încheiat doar nouă acte de acceptare de donaţii, însă onorariul a fost mult mai substanţial – 49754 lei. Proaspăt intrată în pâine, fiica secretarului a primit 13 contracte de la primărie, încasând pentru serviciile notariale prestate 62009,99 lei. Un singur act a fost întocmit, în 2007, de un alt notar – Gheorghe Mălăescu, care a încasat 7140 lei. Mălăescu a recuperat în 2008 când a încasat de la Primăria Timişoara onorarii de 84605 lei, fiind urmat de Paula Cojocari care a primit de la instituţia reprezentată de tatăl său 67700, 29 lei, pe poziţia a treia clasându-se BNP Doroş Golban Curuţi cu 20278,79 lei.În acelaşi an, notarul public Luminiţa Greu a încasat pentru un contract onorariu de la Primărie 15.951 lei, iar Safta Criste a încasat onorarii de 10067,4 lei.

Numele notarului Safta Criste a apărut, în ultimii ani, în mai multe scandaluri legate de mafia imobiliară ţigănească care a reuşit să dea lovituri serioase de patrimoniu Primăriei Timişoara printr-o serie de documente falsificate. „Nu există nici un fel de legătură între cele două situaţii. Inclusiv DNA cercetează faptul că fiica mea a primit contracte de la Primărie. Atâtat timp cât onoroariul s-a calculat la minimum din valoare şi nu s-a creat nici un prejudiciu, nu este nici un fel de problemă. Mai rămâne doar chestiunea morală”, a declarat pentru PRESSALERT.ro secretarul Ioan Cojocari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.