EXCLUSIV Tender vrea să construiască un hotel Hilton în locul vilei lui...

EXCLUSIV Tender vrea să construiască un hotel Hilton în locul vilei lui Ceauşescu

1
DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Ovidiu Tender vrea să dărâme vila lui Ceauşescu de pe bulevardul CD Loga din Timişoara şi să construiască un hotel hotel international  tender pHilton de cinci stele. Proiectul a fost prezentat, ieri, la întâlnirea cu cei de la Consiliul Judeţean Timiş pe tema viitorului SC Inter Center  Service SA, societate care are în patrimoniu clădirea şi în care administraţia judeţeană a ajuns acţionar minoritar. Clădirea a fost până în 2003 în proprietatea privată a consiliului judeţean. În urma unei majorări de capital, pe motiv că este nevoie de un investitor, în acţionariatul noii societăţi Inter Center Service SRL intră ca acţionar minoritar omul de afaceri, Ovidiu Tender. La vremea respectivă preşedintele CJ Timiş era Dan Ioan Şipoş, actualul consilier al lui Constantin Ostaficiuc, pe atunci doar vicepreşedinte. Ulterior societatea se transformă din SRL în SA şi în urma unei noi majorări de capital, Tender devine acţionar majoritar. Conform contractului semnat atunci, Tender ar fi trebuit să modernizeze vila, dar lucrările au stagnat din 2004 şi până în prezent.


Clădirea este într-o renovare permanentă de atunci, deşi ar fi trebuit  de mult să fie repusă în funcţiune. 

Conform proiectului prezenta, hotelul va fi unul de cinci stele şi va face parte din lanţul Hilton, având 170 de camere. Inaugurarea oficială a hotelului ar trebui să fie în ianuarie 2013, investiţia urmând să fie recuperată în zece ani. Practic, hotelul va fi construit pe actualul amplasament al vilei Internaţional, cum a fost botezată fosta reşedinţă a lui Nicolae Ceauşescu din centrul Timişoarei. Printre documentele prezentate celor de la CJ Timiş se află şi un certificat de urbanism pentru locaţia respectivă eliberat de Primăria Timişoara.  Documentul impune o serie de restricţii care pun sub semnul întrebării investiţia – păstrarea aspectului clădirii conform arhitecturii anilor 1960, amplasarea în zonă istorică protejată între două monumente istorice – clădirile Centrului Cultural Francez şi Liceul Pedagogic- şi „volumetrica maximă se va raporta la cornişa Liceului Pedagogic”. Întrebat dacă se va dărâma actuala construcţie pentru a face loc viitorului hotel Hilton, Sorin Stoicescu, reprezentantul firmelor lui Tender, a declarat că ” e prea devreme să facem previziuni. O să văd ce au declarat cei de la consiliul judeţean care sunt acţionari. Trimiteţi întrebările pe mail”. În următoarea perioadă, reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş vor trebui să decidă dacă vor mai rămâne acţionari în Inter Center Service SA.

1 COMENTARIU

  1. Stabilimentu’a fost o vaca buna de muls pentru toti care-au pastorit judetul. Prin 1992, cand nu era interzis cumulul de functii pentru alesi, parca a fost si Coifan director la Vila international, in paralel cu fonctia de presh al Consiliului Judetean. Si a stat el pe fonctia de director, pana o disparut marfa din magazie in valoare de un milion (inca insemna ceva valoare la nivelul lu’ 1992). Dupa aia o fost pus, mana dreapta a lu’ Coifan, sa se ocupe de hotel in continuare. Dupa 2000, aparand alte locatii mai frumoase, s-a pus de un mic tunulet de catre noua conducere a CJT, ca doar casele de la Surduc cu cheltuiala se tine. Si nu era de fason sa fii vecin cu alde Ionelas, Kierpacz, Schrottu si alti. Cum era sa iesi pe balcon si sa auzi manele la maxim si urarea traditionala: Havelo baftalo, vecine.
    Asa ca l-au dat la Tender sa faca ce stie el mai bine, o mica manarie imobiliara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.