target:rugova se intalneste cu milosevic la belgrad

target:rugova se intalneste cu milosevic la belgrad

0
DISTRIBUIȚI

1 aprilie 1999

La 10:40, cand ieseam din hotel “Toplice”, sirenele anuntau ridicarea alarmei aeriene, dupa mai bine de 27 de ore. In Belgrad, nimic schimbat. Obsedat de ideea ca preturile ar trebui s-o ia razna, intr-o tara aflata in razboi, am fost surprins ca ma inselam. Aruncandu-mi privirea pe tarabele din piata, la fel de pline ca altadata, am retinut ca merele se vindeau tot cu 15 dinari (1,5 DM) kilogramul, iar branza cu 20 de dinari.

Azi-noapte, un grup de 26 de persoane de diferite nationalitati (12 din Irak, 3 din Sri Lanka, 5 din Nigeria, 2 din Macedonia si cate unul din Ghana, Bulgaria, Cehia si Romania) au fost gasite de granicerii romani intr-o barca ce plutea pe Dunare, in dreptul localitatii Dubova, la 70 de km de Turnu Severin, conform corespondentului Mediafax. Ei au spus ca au fost retinuti de Politie cand au cerut sa li se reinnoiasca vizele de sedere in tara, urcati in barca si abandonati. Sase dintre ei nu aveau acte de identitate, iar romanul a fost arestat, deoarece era dat in urmarire generala pentru furt.

In Trg Republike, oamenii incepeau sa se adune la concert. Astazi, urmau sa cante Riblja Corba, unda din formatiile legendare in Iugoslavia, Van Gogh, un excelent grup de muzica alternativa, si Crni Biseri.


Surprizele zilei au venit, insa, din Rusia. Pe scena a urcat cea mai buna trupa ruseasca, pe nume Na-Na, care canta un pop-rock destul de penibil si a fost aplaudata mai mult pentru gestul facut, decat pentru calitatea muzicii.

Cand sa plecam, Mile Carpenisan a observat mai multe masini oficiale, din care au coborat niste barbati imbracati in costume negre, insotiti de ministrul iugoslav al Culturii si de cativa militari. Prezentatorul concertului a anuntat ca in fata noastra se afla Serghei Baburin, vicepresedintele Dumei din Rusia, care sosise in aceasta dimineata la Belgrad, cu autocarul, pentru a vedea cu ochii lui efectele bombardamentelor si a discuta cum i-ar putea ajuta pe sarbi. “Parlamentul nostru doreste sa oblige Occidentul sa-si schimbe pozitia si sa opreasca bombardamentele,” a spus Baburin.

Citeşte mai mult pe sorinbogdan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.