La Universitatea Hyperion, nota 8 la licenţă pentru două fraze scrise pe...

La Universitatea Hyperion, nota 8 la licenţă pentru două fraze scrise pe cinci pagini

2
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA Timişoara în dosarul fraudării examenului de licenţă la Universitatea Hyperion scoate la iveală informaţii uimitoare scrisdespre modul în care studenţii au promovat ultimul test. Procurorii susţin că studentul Eugen Tacotă a strâns câte 1500 de euro de la fiecare din cei 35 de studenţi ai centrului tutorial de la Caransebeş, banii fiind daţi Nicoletei Gumă, directoarea centrului şi şefa Muzeului de etnografie, aceasta asigurând „livrarea” către Bucureşti „pentru ca să fie bine”.  Profesorul de drept civil Gheorghe Stancu a fost arestat pentru luare de mită, fiind considerat unul dintre cei la care au ajuns banii.

PRESSALERT.ro a dezvăluit, în exclusivitate, faptul că a fost audiat ca martor şi profesorul de drept penal Alexandru Boroi. În timpul percheziţiilor de la Universitatea Hyperion, anchetatorii de la DNA au ridicat şi mai multe lucrări de la Drept Penal, care au fost corectate de Boroi. În una dintre ele, studentul a scris pe cinci pagini, pentru ca lucrarea să pară „serioasă”, doar două fraze în mod repetat.


Nu a lipsit fraza cheie de recunoaştere a cotizanţilor ”inracţiunea este o instituţie fundamentală a dreptului penal”. Lucrarea a fost notată cu 8, întâmplător studentul care a beneficiat de mărinnimia profesorului  fiind unul dintre cei filmaţi în timp ce-i dădea lui Tacotă 1500 de euro. Nu este pentru prima dată când numele lui Alexandru Boroi apare într-un scandal legat de fraudarea examenelor de licenţă. În 2005, pe când era decanul Catedrei de Drept Penal de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  a fost cercetat penal de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care studenţii Univeristăţii Ecologice „Dimitrie Cantemir” din Iaşi au dat bani ca să ia notă de trecere la licenţa dată la academie. Decanul Facultăţii de Drept, de la Universitatea Hyperion,  Constanţa Călinoiu, a fost, de asemenea audiată ca martor în dosar,aceasta recunoscând faptul că notele studenţilor au fost „umflate” pentru că erau prea mici şi nu a participat în comisiile de examinare, aşa cum prevedea regulamentul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.