Primăria Timişoara plăteşte 60.000 lei în fiecare an, din 2009 până în 2011, unei fundaţii pentru ca şedinţele consiliului local să fie transmise în direct şi comentate la radio şi pentru a asigura team-building-uri de pregătire membrilor consiliilor de cartier şi elevilor silitori . Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a semnat, în ianuarie 2009, un referat prin care a propus consilierilor să aprobe asocierea cu Fundaţia Vest pentru Jurnalism Regional şi Euroregional Timişoara în proiectul botezat „Timişoara – oraş al cetăţenilor”, motivând printre altele că au mai existat parteneriate de acest gen cu fundaţia şi în urma continuării acestora „rezultatele pe termen mediu şi lung se vor regăsi în creşterea capacităţii de comunicare, sporirea gradului de civilizaţie şi a nivelului de trai în comunitate”. Proiectul de hotărâre prin care timp de trei ani Fundaţia Vest pentru Jurnalism, fondată de mai mulţi realizatori ai Radio Vest Timişoara, primea câte 60.000 lei anual a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali. Deşi toate şedinţele de consiliu local sunt transmise în direct gratuit de municipalitate, fundaţia s-a angajat să transmită pe radio aceste şedinţe de plen, cât şi alte întâlniri consultative cu consiile de cartier. De asemenea, reprezentanţii fundaţiei au primit aceşti bani şi pentru a difuza „ample dialoguri cetăţeneşti transmise în direct la radio(West City Radio, na.), în cadrul emisiunilor „Cartierul Timişoara”, produse de Fundaţia Vest”.
În plus, la Centrul de Jurnalism de la Româneşti, fundaţia a organizat team-building-uri cu reprezentanţii consiliilor de cartier în care discută despre problemele cu care se confruntă sau îi învaă cum să facă ziarele de cartier finanţate de municipalitate, după cum apare pe site-ul Fundaţiei Vest pentru Jurnalism Regional şi Euroregional. Preşedintele fundaţiei, Marian Odangiu a declarat pentru PRESSALERT.ro că ” nu este vorba doar de o transmisie a şedinţelor de consiliu local la radio, ci sunt comentate în direct deciziile care se iau. Este o chestiune jurnalistică. Vorbesc despre conţinutul transmisiilor. Nu ştiu ce audienţă mai are acum Radio West, dar vă asigur că ratingul emisiunii este peste media postului. Sunt o serie de acţiuni pe care le organizăm pe lângă aceste transmisii. Sunt nişte costuri destul de mari cu aceste team-building-uri pe care le organizăm. Este mai eficace să dea aceşti bani la fundaţie, decât sunt cele două milioane de euro care se duc la echipa de fotbal FC Timişoara, de fapt la o societate privată, dar aceasta este altă discuţie şi nu este treaba mea”. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au evitat să răspundă la întrebările legate de eficienţa folosirii acestor fonduri publice, Lăcrămioara Condea, de la Biroul de presă, mărginându-se să declare că „prin comisia de cultură s-a cerut, în 2007, redactarea proiectului de hotărâre de asociere cu Fundaţia Vest în 2007 pentru 20.000 lei, ulterior s-a considerat că se impune prelungirea pe încă trei ani, cu suma de 60.000 lei anual”.
Este foarte corect ceea ce zice dl. Marian. Pai, daca postul este ascultat de doi – trei pensionari tari de ureche (ca sa nu spun surzi) daca mai asculta si un al patrulea transmisiile in direct inseamna ca ratingul transmisiunii este peste ratingul postului.
Io am si uitat ca postul asta mai exista, dar un prieten de pe Balta Verde mi-o spus ca cica inca functioneaza pe undeva prin piata Libertatii, dupa ce au parasit locatia de la Clubul 2MV.
Io cred ca daca ar transmite sedintele consiliului ca si un meci de fotbal cu nenea Jean pe post de spiker, ca tot s’o acreditat ca ziarist la meciurile lu’ Poli ar avea mai multe sanse pentru cresterea audientei. In plus, ritmul transmisiunii ar trebui sa fie putin mai alert poate asa si consilierii locali molipsiti vor vota cu mai multa voiosie proiectele de hotarare.
Mai lipsea sa faca si neste team buildinguri de paintball pentru cresterea gradului de coeziune al pensionarilor din consiliile de cartier, plus ca s-ar putea organiza competitii intre cartiere.