EXCLUSIV 700.000 lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor de pe aeroportul...

EXCLUSIV 700.000 lei pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor de pe aeroportul din Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

700.000 lei vrea să scoată din conturi Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara pentru a se lupta cu fauna sălbatică din aeroportul timisoara pperimetru şi cu câinii vagabonzi. Prin documentele semnate de pedelistul Cornel Sămărtinean, ajuns director de aeroport după ce a condus o fabrică de ciorapi,  au fost lansate două cereri de ofertă – una pentru managementul faunei din perimetrul aeroportuar pe o perioadă de un an cu o valoare estimată de 530.000 lei şi o alta pentru achiziţionarea de echipamente pentru combaterea prezenţei păsărilor cu o valoare estimată de 170.000 lei. Contractul pentru prinderea maidanezilor şi alungarea păsărilor are o valabilitate de un an, urmând ca finaţarea să se facă din surse proprii. Conform caietului de sarcini, câştigătorii licitaţiei vor trebui, pentru maxim 10.000 euro pe lună, să facă inspecţii/patrulări periodice obligatorii şi acţiuni de intervenţie cu mijloace specifice pentru îndepărtarea păsărilor sau animalelor, capturarea câinilor fără stăpân care umblă în perimetrul aeroportului sau pânde la punct fix  în zonele cu risc crescut de prezenţă a  păsărilor.


Câştigătorii licitaţiei nu trebuie să-şi facă probleme pentru echipamente deoarece conducerea de la „Traian Vuia”  cumpără altele noi. Pe listă se află trei dispozitive electronice, dotate cu panouri solare, de îndepărtare a păsărilor dăunătoare care generează sunete de atac ale păsărilor de pradă cât şi sunete de stres şi alarmă proprii fiecărei specii vizate. Printre cerinţe se numără ca echipamentele cu 20 de difuzoare să aibă cinci microcipuri incluse capabile să   stocheaze până la opt sunete diferite adaptate nevoilor utilizatorului sau să deţină patru moduri de setare a emiterii sunetelor la intervale diverse de timp. De asemenea, conducerea AIT vrea să cumpere un alt dispozitiv de îndepărtare a păsărilor care să fie montat pe maşină, dar şi două capcane mobile pentru prinderea animalelor mari. Unul dintre potenţialii licitatori a cerut explicaţii legate de aceste capcane  – ” vă rugăm să precizaţi dacă pentru capcanele mobile de la pc. 3 din Caietul de sarcini sunt acceptate dimensiunile minime de 300x250x800 mm în loc de 318x267x813 mm, care indică în mod evident un anumit produs, iar diferenţele fiind complet neimportante faţă de gabaritul general şi dimensiunea animalelor sau păsărilor dăunătoare”.

Contactaţi de PRESSALERT.ro, reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara au refuzat să explice care sunt motivele care au stat la baza acestor achiziţii, în condiţiile în care instituţia are astfel de echipamente, şi cum s-a ajuns la aceste sume extrem de mari.

2 COMENTARII

  1. „două cereri de ofertă – unul pentru managementul” – greu cu limba romaneste. Dar asa cum esti interesat de limba romana asa te intereseaza si adevarul. Eu nu ti-as dori sa fi intr-un avion care loveste o pasare sau un caine.

  2. Acu’ e de inteles ca este criza. Iar omu’ nu-si mai cumpara chiloti asa de des, ca doar ii intoarce pe dos si astfel le dubleaza durata de folosinta, cu repercursiuni asupra vanzarilor de chiloti din magazine.
    Astfel ca, Don Chillote trebe sa faca rost de bani de undeva. Si cum pic cu pic se aduna, tot asa din contracte mici rasare viloiu’ din curtea sefului, cu piscina si teren de tenis aferent. Ca doar de aia Sandu Chirila a plecat de la airport, ca avea de toate (casa, piscina, teren de tenis, balta si alte acareturi) si n-ar fi pus botu’ la toate manariile brendului asa usor ca si haplea de Don Chillote.
    Nene Brendule, io o intrebare mai am. Ce dreaqu o sa faci cu toti banutzii acumulati, ca io am vazut ca tot o gura, doua maini si doua picioare ai. Deci, de mancat, tot atat mananci. De incaltat tot cu o pereche de tipei te incalti. De umblat, tot cu o masina umbli. Deci, de ce mai ai nevoie de parandaraturi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.