EXCLUSIV Maidanezii au „muşcat” peste 4,6 milioane lei din bugetul Primăriei Timişoara

EXCLUSIV Maidanezii au „muşcat” peste 4,6 milioane lei din bugetul Primăriei Timişoara

9
DISTRIBUIȚI

În timp ce numărul maidanezilor care bântuie pe străzile Timişoarei creşte, municipalitatea plăteşte sume impresionante pentrucaini maidanezi07 pcombaterea fenomenului. Din datele făcute publice de Primăria Timişoara, instituţia a plătit peste 4,6 milioane de lei din august 2006 şi până în iunie 2010 firmei Danyflor, care se ocupă de ridicarea şi apoi întreţinerea câinilor vagabonzi. Firma a încheiat în 2006 un contract cu municipalitatea, după ce a fost desemnată ca şi câştigătoare a unei negocieri directe la care a fost singurul ofertant pentru delegarea serviciilor publice de management a populaţiei canine, animalelor de companie şi ecarisaj pe raza municipiului Timişoara. Ulterior, în 2009,  contractul a fost prelungit printr-o altă hotărâre de consiliu până în 2014. Un simplu calcul aritmetic arată că Danyflor a încasat lunar, în medie, peste 99.000 lei. Conform datelor de la Registrul Comerţului, profitul brut al societăţii a crescut în ultimii trei ani de la 503.405 lei până la 754.763 lei.

Carmen Arsene, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, susţine că „Timişoara este printre oraşele care plătesc cele mai mari sume pentru câinii, fiind aproape la fel de mari ca şi cele de la Slatina sau Brăila, dar ca sume lunare nu ajung nicicum pe cele din Timişoara. Cu fondurile alocate s-ar putea întreţine lunar de zece ori mai mulţi câini şi s-ar putea castra suplimentar de cinci ori mai multe animale ca în prezent.


Este o afacere pe suferinţa acestor animale. Nu este vorba că banii sunt investiţi în mod real în bunăstarea acestor animale, ci constituie o sursă de profit. Banii investiţi nu se regăsesc în calitatea vieţii şi nici nu s-a ajuns la o rezolvare a fenomenului”.  Directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, devenit pentru licitaţiile cu sume enorme pentru spaţiile verzi, care răspunde şi de această problemă, a fost de negăsit pentru a da explicaţii. Purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Flavius Boncea a declarat că ” Danyflor nu se ocupă numai de câini, ci şi de cazuri speciale în care sunt implicate animale – cum ar fi cai abandonaţi – sau de  ridicarea şi incinerarea cadavrelor de animale, păsări de pe raza muncipiului. Firma a fost desemnată în urma unei licitaţii, câştigătoare fiind firma care a venit cu preţul cel mai mic. Nu putem să-i alegem pe alţii mai ieftini dacă nu s-au prezentat. Situaţia animalelor din adăpost nu mai este problema noastră, ci a celor de la firmă, care au încheiat un contract de prestări servicii cu noi. Ei răspund de standardele de calitate şi răspund în faţa autorităţilor”. Administratorul Danyflor, Ionel Puşcaş, recunoaşte că are firmă profitabilă, dar susţine că „federaţiile astea de protecţie a animalelor sunt nişte bau-bau-uri, să mai ciupească nişte bani. Avem un contract cu primăria, facem devize de lucrări. Preţurile cu care lucrăm au fost aprobate în comisii, în consiliul local. Noi suntem în conflict deschis cu aceste asociaţii – noi nu tolerăm câinii de pe străzi, ei vor să-i crească. Sunt mai mulţi câini pe străzile din Timişoara din cauza legii de protecţie a animalelor care a fost dată aşa de bine că protejează şi câinii fără stăpân. Suntem îngrădiţi de lege aşa că adunăm puţini câini de pe străzi şi îi ţinem mult”.

9 COMENTARII

 1. si care este bomba promisa ?
  licitatia a fost ilegala ?
  ca zau asa, dar n-am inteles nimic.
  credeam ca veniti cu informatii serioase privind eventuala licitatie cu …dedicatie; sau semne de intrebare vis-a-vis de structura actionariatului societatii danyflor; sau cat de cat ceva elemente care sa puna pe ganduri cititorul !
  or, articolul dvs.de-a dreptul scolaresc, ma face sa cred ca autorul de fapt scrie la …comanda (cui oare ?????????????????).
  am mai afirmat, ca si unii si altii ne cred prosti de incearca sa ne manipuleze. veniti dom’le cu vesti bomba in sensul ca parchetul s-a autosesizat, D.N.A-ul s-a autosesizat, s-a inceput urmarirea penala etc etc. pana atunci insa dvs. incercati sa va vindeti ziarul si cu asta basta. doua vorbe si cate un foc de paie. dupa ce , ca guvernantii astia care se succed la nesfarsit isi bat joc efectiv de cetatenii de rand veniti si voi, ziaristi inchipuiti si ne vindeti brasoave. asa facea si ceausescu (dar trebuie sa recunosc, o facea la modul profesionost !) , ca sa disimuleze problemele reale din atentia necajitilor, apela la tot felul de manevre si tehnici de tip „D” (adica in termeni consacrati; dezinformare!) si credea ca ne pacaleste. cum credeti si voi sau cei in solda carora lucrati !
  daca cumva sunt intr-o grava eroare sau n-am inteles exact sensul demersului dvs. domnule bota imi cer anticipat scuze.
  eu oricum va respect, cand vreti, (sau vi se permite ) scrieti bine si frumos.

 2. Care licitatie? Contractul a fost prelungit in vara fara a fi organizata nici o licitatie! Chiar cei din primarie au facut presiuni pe consilieri sa voteze dupa ce aceastia au respins intr-o prima faza prelugirea fara licitatie! Aici ceva e „putred” !

 3. Io cred ca Dumitrescu Cristian – ala de posteaza peste tot in favoarea adepeului – s’o scloit domle si s’o schimbat si nickname-ul in azazel. Zic asta, pentru ca discursu’ este acelasi doar ca sunt mai putine greseli gramaticale.
  Mai azazel, lasa-ne cu deneaul sau parchetul, tu nu intelegi ca parchetul ca si institutie este format din oameni ca si mine ca si tine, ca si nea Pompitza, ca si procuroru Ariel, Vanish, Bâldâbâc si alti. Instantele sunt formate din magistrati secure, greierasi, nelu manivelu, trei blonde si toate trei si altele.Actele se plimba intre astia enumerati mai sus. Unii dintre ei fac chefuri impreuna, unii merg in china impreuna, unii sunt rude sau mai mult decat atata …, deci de unde vrei tu autosesizare, de unde vrei pronirea urmarii penale, de unde vrei sentinte de condamnare.
  Daca chiar scrii din convingere ceea ce ai postat, mai azazel chiar mi-este mila de tine. Esti un jalnic exemplar al acestui popor, care merita sa fie regulat de trei ori pe zi si o data seara. Conducatorii care-i avem provin din randul nostru si sunt oglinda noastra. Dormi in pace azazel, numa’ schimba bautura ca dimineata o sa te usture’n dos de la ea (vorba bancului).

 4. Din cate mi se pare, poza este facuta pe strada Alba Iulia, in plin centrul orasului. Mai azazel, firma asta de o protejezi tu, macar catei din centru putea sa-i adune. Asa de imagine, macar.

 5. Dle Aburici de Mehala analizind si contestind citeva ordonante ale parchetului de pe linga judecatoria Timisoara am gasit o metoda foarte curata de furt imobiliar
  Adica o persoana vizeaza un teren care din evidentele cartii funciare apoartine unei persoane de dinainte de anul 1950 si despre care nu se stie nimic
  Acea persoana numita X nu are nimic comun cu terenulcare se gaseste in folosinta lui Y
  Atunci X isi cuscrii A si B si impreuna cu un avocat lingusitor se duce in fata instantei si cistiga pe baza declaratiilor mincinoase ale martorilor, sustinerilor avocatului(soacra de judecator)si a primarului localitatii D.Dorel dreptul de proprietate asupra terenului cu titlu de uzucapiune
  Rapid X isi inscrie dreptul de proprietate in cf si instraineaza terenul cu 28.000 euro altui personaj el fost sot de magistrat
  Acesta vine la Y si revendica terenul
  Y formuleaza plingere la parchet impotriva tuturor faptuitorilor Parchetul constata ca martorii A si B sint vinovati de marturie mincinoasa, Primarul de neglijenta in servici iar X de instigare la marturie mincinoasa si le aplica cite o amenda administrativa de cite 400 lei iar in privinta infractiunii de inselaciune disjunge caauza si o trimite la politie pentru vesnica pomenire
  Prim procurorul confirma actul subordonatului sau
  Astfel cu o amenda administrativa de 4000 lei domnul X a dobindit 28000 euro si o solutie imbatabila Nimeni nu poate contesta solutia iar sesizarile lui X stau in dulapul prim procurorului expirind toate termenele procedurale
  V-am aratat noua modalitate de succes a excrocheriilor imobiliare fara nici un risc din partea autorului Aceasta deoarece am vazut ca manifestati un echilibru din toate punctele de vedere

 6. Dnei. avocat Carmen Obarsianu.
  Nu vreau sa intru in polemica cu dumneavoastra. Sunt sigur ca astfel de cazuri sunt cu zecile daca nu cu sutele.
  Explicatii lui azazel aceste lucruri. Am multi prietenii care si-au pirdut timpul si banii prin instantele timisorene, fara sa-si gaseasca dreptatea. Dreptate refuzata de niste ipochimeni ce se intituleaza magistrati.
  Sragos a scris de multe ori despre „faptele de vitejie” ale unor functionari publici sau alesi in diverse functii, fara ca vreun procuror sa se autosesizeze. Iar asta este si din cauza dictachiorului care a transformat procuratura in una din armele cu care doreste sa ingenuncheze definitiv viata publica din Romania. Procurorii si judecatorii stiu ca atata timp cat asculta de comandamentele politice transmise de satrapul local Ostaficiuc aka Brendu ei o duc foarte bine.
  Unu din amicii mei, care a facut plangere penala la o judecatoare de la Judecatorie, a constatat cu stupoare ca dupa solutionarea plangerii (binenteles cu NUP) judecatoarea a fost avansata la Tribunal. Asta ca si „recompensa” pentru activitatea depusa.
  Eu sunt sigur ca si dna. jude Casiana, dupa ce se linistesc apele, va fi avansata la Curtea de Apel, domnia sa fiind un magistrat „foarte competent”.

 7. Dragos mai pacalit! cand ai scris in titlu „maidanezii au muscat …….” credeam ca faci referire la pol comunitara ……nu e nimic ! Data viitoare poate bagi un articol unde veterinarul de la Danyflor,cu aprobarea Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara,castreaza comunitari (bineinteles doar spre binele nostru -ar fi o adevarata tragedie sa se inmulteasca javrele ale in 2 picioare ).
  Scuze ptr offtopic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.