Robu:”Bisericile sunt tot mai implicate în politică”

Robu:”Bisericile sunt tot mai implicate în politică”

3
DISTRIBUIȚI

Senatorul Nicolae Robu vrea să rupă legătura dintre biserică şi politicieni deoarece „bisericile sunt tot mai implicate în politică. Acest nicolae robu pumni plucru în special din cauza mecanismului prin care se face finanţarea lucrărilor de construcţie sau de reabilitate a lăcaşelor de cult”.


Pentru ca politicienii să nu mai folosească biserica pe post de agent electoral, şeful PNL Timiş susţine că „trebuie schimbată legislaţia astfel încât să nu se mai poată aloca direct bani. La începutul fiecărui an să fie votat un buget care să ajungă la conducerile insitituţiilor la nivel naţional, iar acestea să-şi administreze cum crede de cuvinşă banii. Am lăsa bisericile să se se ocupe de cele sfinte şi de enoriaşi. Această pervetire pe criterii financiare trebuie să înceteze”, a susţinut Nicolae Robu. Senatorul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru şi nici dacă va depune vreun amendament legislativ în acest sens.

3 COMENTARII

  1. Cele afirmate de domnul Robu, daca n-ar fi o utopie, ar putea rezolva problema campaniilor electorale cu agenti din randul popilor ortodocsi, beneficiari ulteriori ai unor eventuale pomeni guvernamentale. Asa ca trebuie intrebat (domnul Robu de catre domnul Dragos Bota) ce solutie are in problema agentilor electorali din randul pastorilor neoprotestanti care, invariabil, dupa predica din duminica alegerilor isi mâna turma de oi la urna unde li se sugereaza sa voteze PDL, ca este singura sansa ca adevarata credinta sa fie promovata in Timisoara si Timis (Dugulescu Jr, Borza, O. Ciuhandu sau Corascu sunt exemple vii ale fortei reprezentate de aceste oi nevinovate, dar complet decerebrate…, acestea pot impinge in fata personaje chiar si mai pitoresti decat cele amintite aici, si plata o facem toti dupa aceea, nu numai mioarele). Asa ajungem sa suportam nu numai infatuarea liderilor politici uzuali (care macar sunt bine calificati profesional, si asta nu-i lipsit de importanta, stim ca macar inteleg ce inseamna efortul sa pregatesti un proiect sau un examen), ci si diletantismul, ignoranta si lipsa de educatie a acestor specimene care, in cel mai bun caz, au absolvit un curs de 6 luni prin corespondenta, la o facultate ce-si are sediul intr-o vila din Texas sau Danemarca, dar nici macar unul nu scrie si vorbeste corect.

  2. Conashule Robu, desi mi’am propus sa scriu cat mai putine comentarii la adresa ta, nu poci pentru ca sa rezist.
    Afla coane, ca Biserica crestina, si mai ales Biserica Ortodoxa este adanc implicata in politica, de la infiintare si pana in prezent. Daca bine ne amintim, mitropolitu’ era intodeauna in preajma domnitorului. Chiar ungerea ca si domn era facuta de mitropolit. De accea se si spunea ca Domnu’ era unsul lui Dumnezeu pe pamant. Eludarea celor sfinte in actul de guvernare poate duce la consecinte nedorite. De exemplu, Napoleon a luat coroana de imparat din mainile papei si a pus’o singur pe crestetu’ lui. Dupa un timp, Napoleon a pierdut puterea si a fost exilat. Exemplele pot continua.
    Te stiam simpatizant al monarhiei, conashule. Parca prin toamna lu’ 1991 ai organizat un dineu la Casa Oamenilor de Stiinta in cinstea Majestatiilor lor, Principesa Margareta si Principesa Sofia. Iar deviza Casei Regale de Romania este: Nihil Sine Deo (Nimic fara Dumnezeu).
    Nu cred ca atacarea frontala a Biserici este corecta din punct de vedere politic si in plus nu este benefica din punct de vedere electoral.
    Biserica a fost si este o prezenta constanta in societatea romaneasca si asa si trebuie sa fie. Problema este tot in zona politicului. Politicul incearca sa foloseasca cultele religioase in scopuri electorale.
    Dar sa nu uitam ca si in trecut, biserica a trait din daniile unor personaje gen boierii, dregatorii, domnitori, care acum isi gasesc corespondent in baroni locali (ne-am aristocratizat), moguli, ministri, presedinti. Care’i diferenta, distinse domn? Cei care faceau danii in trecut tot din munca mujicilor o faceau, ca si in prezent. Singura diferenta ca atunci impozitu’ era de 10% (celebra zeciuiala) iar acum este de 16%. Si in plus, in trecut nu se plateau contributii de asigurari sociale, dar boieru’ tot iti dadea o masa calda. Cand o duceam mai bine, atunci sau acu’?
    Sfatu’ meu este sa incerci sa castigi capii bisericii de partea ta, ca altfel vine Brendu’ si ii ia el? Si ramai fara coledzi si e pacat.

  3. Concurs cu marele premiu o sticla de 1 litru de Jack Daniel’s nr. 11:
    ghiciti care este numele real al lui Aburici de Mehala si castigati premiul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.