Ministrului Sănătăţii a găsit secretul pentru succesul reformei

Ministrului Sănătăţii a găsit secretul pentru succesul reformei

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a declarat, astăzi, la Timişoara că sistemul medical trebuie să se reformeze rapid pentru că altfel banii cseke attila 1 promânilor vor finanţa spitale din Ungaria sau Austria, după ultimele modificări ale legislaţiei europene care permit pacienţilor să-şi deconteze intervenţiile în oricare stat membru.


„Fără schimbarea mentalităţii personalului medical există un pericol pe partea de vest a ţării, dar şi în alte judeţe, ca pe baza acestei directive tot mai mulţi pacienţi să acceseze servicii medicale din străinătate. Pe care statul român va fi obligat să le deconteze şi statul român, pe banii contribuabililor români, le va plăti direct în contul spitalului din Ungaria, din Szeged, de la Viena şi aşa mai departe. Dacă nu înţelegem cu toţii acest lucru şi societatea medicală, fără a generaliza, vom avea o problemă destul de mare şi sistemul sanitar românesc va avea o problemă destul de mare şi nu mă feresc să zic că există riscul ca anumite zone, sau spitale să rămână fără pacienţi”, a avertizat ministrul. Cseke Atilla are şi propria soluţie pentru ca pacienţii români să rămână în ţară – „ să mai zâmbim puţin pentru pacient, pentru că parcă am uitat să mai şi zâmbim”.

1 COMENTARIU

  1. Prima conditie de reforma ar fi impunerea pentru medici a unui mod de lucru clar: Ori la stat si in universitati ori la privat! Cat timp nu se vor imparti in mod clar, nu vom avea o eficienta a actului medical. Am mers la cabinetul privat, am platit si m-a chemat la spital sa ma opereze. In ce domeniu se mai permite acest mod de lucru? daca procurorul a fi totodata si avocatul infractorului? Daca primarul si-ar face LEGAL firma de asfaltari si ar lucra pentru primarie? Este EXACT acelasi lucru! In plus echipamente scumpe sunt distruse sau nu sunt voit puse in functiune in spitale pentru a fi directionati pacientii catre cabinetul privat conducand la costuri imense! Cine are curajul sa atace aceasta problema?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.