EXCLUSIV Contracte mari şi mici de la Direcţia Apelor Banat pentru firma...

EXCLUSIV Contracte mari şi mici de la Direcţia Apelor Banat pentru firma care l-a băgat pe ministrul Borbely în anchetă la DNA

0
DISTRIBUIȚI

Firma Lescaci Com SRL din Negreşti Oaş   este abonată la contracte şi la Direcţia Apelor Banat, condusă de preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin. Această firmă este de ieri în atenţia opiniei publice după ce patronul, Ioan Ciocan, este cercetat penal de DNA pentru cumpărare de influenţă într-un dosar în care este implicat şi ministrul Mediului , Laszlo Borbely, bănuit că ar fi facilitat obţinerea de contracte pentru această societate, dar şi plata cu prioritate a lucrărilor efectuate. Legăturile de afaceri dintre firma din Negreşti Oaş şi Apele Române „Banat” sunt vechi. În 2008, Lescaci Com a câştigat un proiect în valoare de 552.000 lei pentru amenajarea acumulării Dumbrăviţa în vederea asigurărilor disponibelelor la sursele de apă pentru diminuarea efectelor inundaţiilor.

Unul dintre contractele aflate în derulare este cel de amenajare râul Bega şi afluenţi în zona de luncă Leucuşeşti – Curtea.


Firma Lescaci Com este asociată în această afacere, având 50% din valoarea proiectului de 19 milioane lei. De asemenea, firma din Negreşti Oaş a fost subantreprenor la o altă lucrare  importantă de pe raza Direcţiei Apelor Banat – consolidarea şi reprofilarea râului Timiş pe sectorul Lugoj – graniţa cu Serbia. La această lucrare specialiştii au constatat că există abateri de la planul de executare a proiectului, care ar putea produce catastrofe în cazul unor inundaţii serioase. Reprofilarea digului s-a realizat doar prin lărgirea bazei spre albie, existând riscul ca pământul depus să fie luat de viituri şi să apară breşe.

Lescaci Com nu a efectuat numai lucrări mari pentru direcţia condusă de Titu Bojin, ci şi lucrări mai mici, cum ar fi reparaţii la hidroizolaţiile la clădiri ale Apelor Române. La începutul acestui an, prin atribuire directă, firma patronată de ginerele deputatului PSD de Satu Mare, Gheorghe Ciocan,  a primit lucrările de reparaţie a cantonului 2 Cruceni. Până la această oră, directorul Apelor Române „Banat”, Titu Bojin, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere legat de modul în care s-au derulat contractele cu Lescaci Com SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.