Cum ajunge un avocat după gratii

Cum ajunge un avocat după gratii

2
DISTRIBUIȚI

Avocatul Cerasela Niţu din Baroul Caraş Severin, care activa în special în zona Bozovici, a fost arestată, ieri, de Curtea de Apel Timişoara pe 29 de zile, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, trafic de influenţăi instigare la mărturie mincinoasă. De asemenea, în acest caz a fost pus sub acuzare şi Ion Perian pentru mărturie mincinoasă.

Conformd procurorilor DNA, în luna iunie , Maria Cerasela Niţu  i-a pretins unei persoane o sumă de bani, promiţându-i că, în schimb, va interveni pe lângă un magistrat judecător din cadrul Judecătoriei Bozovici, pentru a-l determina să soluţioneze în mod favorabil cererea de anulare a unui proces-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei la regimul circulaţiei rutiere.

Avocata i-a pretins aceleiaşi persoane, în 12 iulie, suma de 1.200 lei, din care 100 lei ar fi revenit unui martor mincinos care urma să susţină, în faţa instanţei, o versiune ce ar fi favorizat-o pe clienta avocatei, iar diferenţa de 1.100 lei urma să o dea judecătorului căruia i-a fost repartizată cauza civilă spre soluţionare.


După ce a primit anterior cu titlu de onorariu 500 de lei, în 9 august, Maria Cerasela Niţu a primit de la persoana interesată în soluţionarea favorabilă a cauzei civile suma de 700 lei, în scopul de a o remite judecătorului. Tot atunci, în prezenţa avocatei, Perian a primit suma de 200 de lei pentru a susţine o depoziţie mincinoasă în faţa instanţei. Ulterior acesta a mers în faţa instanţei, susţinând că reclamanta nu s-ar face vinovată de fapta reţinută în sarcina sa de agenţii constatatori. Mărturia lui Perian Ion a condus la admiterea plângerii contravenţionale şi anularea procesului-verbal de constatare de către Judecătoria Bozovici. În timpul audierilor de la instanţă, avocatul Niţu a recunoscut acuzaţiile care i se aduc.

2 COMENTARII

  1. Oare de ce nu auzim si de judecatori arestati, ca e plina Judecatoria Timisoara de ,, domniile lor” . Astia chiar fac legea asa cum vrea p..a lor ! Scuzati expresia lor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.