Primarul Nicolae Robu a anunțat că este și purtătorul de cuvânt al...

Primarul Nicolae Robu a anunțat că este și purtătorul de cuvânt al instituției. Vezi de ce a ales cumulul de funcții

3
DISTRIBUIȚI

Pe vremea când era senator și rector al Universității PolitehnicaTimișoara era cercetat de ANI pentru incompatibilitate. Ajuns nicolae robu maini (2)primar, Nicolae Robu revine la vechile obiceiuri.  Pe lângă funcția de edil șef, o îndeplinește și pe cea de purtător de cuvânt al Primăriei Timișoara. Întrebat de PRESSAERT.ro de ce nu angajează un responsabil pentru relații cu presa, deși legea cere ca instituțiile publice să aibă o astfel de persoană, Robu a răspuns, amuzat, că „eu fac economii. Cumulez eu și funcția de purtător de cuvânt.  Deocamdată, am purtător de cuvânt, funcția există, dar e deținută de mine”.  Cu toate că Primăria Timișoara are un departament de comunicare unde lucrează persoane cu experiență  și chiar el are  patru consilieri personali , Robu nu s-a grăbit să facă vreun pas în această direcție.

Inventiv, ieri, edilul șef a găsit soluția perfectă la nenumăratele solicitări ale oamenilor din presă care s-au plâns ba că nu li se răspunde la telefon, ba că așteaptă pe la uși.


Începând de astăzi va avea în fiecare zi un briefing cu presa, pentru a oferi personal informații legate de primărie. Și, cu toate că refuză să dezvăluie motivul pentru care nu desemnează un purtător de cuvânt, dându-le apă la moară celor care speculează că nu are încredere în nimeni altcineva decât în el însuși, Robu a precizat ieri, în conferința de presă, că e doar o problemă de asumare. „Eu nu am trimis niciodată un angajat al Primăriei sau un purtător de cuvânt să vorbească cu dumnevoastră (n.r presa) ca să mă eschivez eu de la un moment neplăcut”.

Potrivit legii 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public (art. 4), “(1) pentru asigurarea accesului oricărei persoane la informaţiile de interes public autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.