Copiii de 6 și 7 ani, trimiși obligatoriu la clasa pregătitoare. Vezi...

Copiii de 6 și 7 ani, trimiși obligatoriu la clasa pregătitoare. Vezi ce problemă există în satele din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

foto-prima-zi-de-elev-pentru-prichindeii-din-clasele-pregatitoare_10

Din anul şcolar 2013-2014, părinţii din Timiş vor fi obligaţi să îşi înscrie copiii la clasa pregătitoare dacă au vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani, chiar dacă unii micuţi au împlinit 6 ani în ianuarie 2014.


Aura Danilescu, inspector şcolar adjunct, spune că clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul primar, indiferent că se va desfăşura la şcoală sau la grădiniţă. Mai mult, ministerul a diminuat numărul etapelor de înscriere al elevilor. Astfel că părinţii vor putea în prima etapă să îşi înscrie copiii la unitatea de învăţământ de care aparţin, iar cei care doresc să îşi mute copilul în altă parte pot să o facă. Locul la şcoala de care micuţul aparţine nu va fi deblocat până când nu se va şti sigur că viitorul elev s-a înscris într-o altă unitate şcolară. „Tot ca anul trecut, părinţii îşi vor înscrie copiii la clasa pregătitoare online, pentru ca activitatea să fie gestionată mai bine, iar Ministerul să poată avea o bază de date cu copiii care intră în clasa pregătitoare”, a afirmat Aura Danielescu.

Cu toate acestea, în 18 şcoli din satele din Timiș şi în alte două unităţi de învăţământ din Timişoara nu s-a strâns un număr de copii necesar pentru a forma o clasă pregătitoare. Potrivit noii legislaţii, micuții trebuie să urmeze cursurile clasei pregătitoare, chiar dacă împlinesc opt ani. „Vom încerca să găsim o soluţie şi copiii să poată merge direct în clasa întâi pentru că la vârsta de opt ani sunt prea mari pentru clasa pregătitoare”, a mai adăugat Danilescu. În perioada următoare, părinţii pot opta pentru a-şi menţine copiii la grădiniţă sau la şcoală, acolo unde situaţia o permite. În special în mediul rural, vor exista situaţii în care clasa pregătitoare va funcţiona în spaţiile din grădiniţe. La Timişoara, lucrurile stau altfel pentru că unităţile de învăţământ preşcolar sunt mai reduse decât cele primare sau gimanziale.

Foto: citynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.