Un apropiat al liderului PSD Timiș, percheziționat în dosarul evazioniștilor care au...

Un apropiat al liderului PSD Timiș, percheziționat în dosarul evazioniștilor care au “furat” TVA de trei milioane de lei UPDATE 2 Ce prejudiciu este reţinut în seama sa

6
DISTRIBUIȚI

mascat spate

Șaisprezece percheziţii au loc, în această dimineață, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Gorj şi Hunedoara, la persoane suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de lei, în acest dosar fiind implicat şi un primar dintr-o localitate mehedinţeană. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Nicolae Lohon, în judeţul Mehedinţi percheziţii se fac în Strehaia, Orşova şi Drobeta Turnu Severin.

Nicolae Lohon a precizat că suspecţii în acest caz au emis facturi fictive pentru mai multe bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor în vederea sustragerii de la plata TVA, prejudiciul estimat fiind de trei milioane de lei. Lohon a mai precizat că în acest dosasr este implicat şi primarul din localitatea mehedinţeană Gogoşu, Jean Rogoveanu, care a fost ridicat de oamenii legii pentru a fi dus la audieri.

UPDATE 1 Anchetatorii  au descins la sediul firmei Moticica din Timișoara, una dintre cele mai importante societăți din domeniul materialelor de construcții.


Poliţiştii din Mehedinţi şi Timiş fac percheziţii în trei locaţii ale grupului Moticica. Patronul firmei este un apropiat al liderului PSD Timiș, Titu Bojin, multe din întâlnirile de partid fiind organizate de social democrați la hotelul deținut de Moticica pe Calea Lugojului. Contactat de PRESSALERT.ro, Bojin a susținut că „nu are nici o legătură percheziţia de astăzi cu acţiunile noastre. Unde am ținut instruiri sau şedinţe de partid am plătit. Nu s-a pus niciodată problema să  plătească alţii”.

UPDATE 2 În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, s-a decis reţinerea pe 24 de ore a primarului Jean Rogoveanu, acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 100.000 euro, a altor doi oameni de afaceri din Motru, care ar fi „găurit” bugetul cu peste 200.ooo euro şi a Angelei Mihai, 56 ani, din Strehaia, patroana firmei care furniza facturile. Patronul de la Moticica, care este plecat conform unor informaţii în Austria, este căutat în continuare de poliţişti, în sarcina firmelor sale fiind reţinut un prejudiciu de aproximativ un milion de lei, conform unor surse din cadrul anchetei.

6 COMENTARII

  1. Minti Bojine de ingheata apele!!!!( P.S. Apele, adica unde ai fost tu Director!) Cum a mintit si Robu cu tramvaiele noi, cu nemarirea taxelor locale, cu largirea pasajelor rutiere, cu navigatia pe Bega,etc!

  2. Organizatia PSD Bojin salasluieste in prezent intr-un spatiu detinut de interlopul andrei petrisor, care a fugit dupa iarba-n mexic, face chefuri la birt la moticica si tot acelasi moticica amenajeaza viitorul sediu al PSD Bojin de pe splaiul T Vladimitrescu cu fix 300.000 euro. Plata in avans la pachet cu mandatul de la diicot. E ok bojine? Sa vada fraierii care te-au votat in 2012 cine esti cu adevarat. Si asta e numai inceputul

  3. Ati ramas la fel la DIICO Timisoara cu practicarea prostitutiei profesionale obedienti lui Baselu, vinatoare politica cu acte in regula! asta-i plata ca Timisul nu l-a vrut pe buldogu catelu aluia de la Cotroceni in Timis!

  4. Bai „procurorule de serviciu”, esti penibil. Ce legatura are evaziunea grosiera facuta de firme din Timisoara in legatura cu tiganii din Strehaia cu Basescu si Blaga? Vezi ca pute de la o posta si se vede cine te pune sa comentezi pe forum? Asa vrei tu sa il ajuti pe Titu care te plateste pentru serviciile prestate? Te dai de gol, batranelule

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.