Consilierii locali s-au încăierat pentru un proiect de hotărâre. Vezi de la...

Consilierii locali s-au încăierat pentru un proiect de hotărâre. Vezi de la ce a pornit scandalul

1
DISTRIBUIȚI

consiliu local

La fiecare ședință de consiliul local, aleșii oferă  un adevărat spectacol tuturor amatorilor de circ, având în vedere că ședințele pot fi urmărite online pe site-ul primăriei.  Dacă la ultimul plen aleșii s-au contrat pe tema Timpark, astăzi, consilierii au făcut un adevărat show reluând votul la un proiect de consiliul local, sub pretextul erorii de tehnologie.  Notat pe ordinea de zi cu numărul 1,  proiectul prevedea modificarea unei hotărâri de consiliu local privind concesionarea terenurilor  aferente imobilelor cu destinația de locuință dobândite în baza legilor 61/1990, 112/1995 și 79 /1997 prin renegocierea  tarifelor . Inginerul Nicolae Robu a dat greș și a numărat 25 de consilieri în sală asta deși PSD-istul Radu Țoancă a ieșit câteva minute.  Proiectul a picat primind doar 17 voturi pentru, moment în care consilierul PNȚCD Adrian Orza s-a plans că nu a putut vota că nu a mers sistemul. Pe loc, edilul șef a cerut să se reia votul, moment în care  s-a dezlănțuit iadul.

După ce Simion Moșiu de la PDL s-a plâns că “votul nu poate fi reluat că ar fi ilegal”, secretarul  Ioan Cojocari a lămurit că “din  25 de consilieri Țoancă a fost afară, Orza a fost în sală că nu a putut vota și situația asta având în vdere că dacă nu ești atent și nu votezi e treaba ta, dar dacă s-a spus expres că nu s-a putut vota trebuie să reveniți asupra votului”.


“Nu trebuie să reluați, eu am spus că nu merge sistemul la vot”, a intervenit Orza, moment în care consilierul PP-DD Mircea Purceld a sesizat că “nici aparatul meu nu a funcționat”. A sărit imediat ca ars consilierul PDL Ovidiu Cihandu care a cerut ca “să reluați votul vă rog să reluați toate procesle verbale, să reluăm toate voturile unde nu au fost doi trei consilieri”. Supărat, Robu a avertizat “numai puțin. Eu am precizat foarte clar. Sunt situații în care oamenii ar fi vrut să voteze și nu s-a consemnat votul”.   Consilerul PDL Sandu Ștefan a plusat “cer reluarea tuturor punctelor la care au fost voturi neexprimate sau mai puține decât cei prezenți în sală”.

Într-un final, edilul șef  Nicolae Robu a câștigat războiul și s-a reluat votul, iar proiectul a trecut cu 18 voturi,  moment în care pedeliștii au acuzat că votul s-a reluat pentru ca proiectul să treacă. Edilul șef a ținut să calmeze spiritele, iar ședința a continuat fără să se știe exact cine și-a schimbat votul, asta  pentru că dacă și Purceld și Țoancă ar fi votat pentru proiectul ar fi trecut cu 19 voturi.  În stilul caracteristic, edilul șef a cerut să nu se mai comenteze pe tema aceasta, întrucât  “pierdem vremea”. Concluzia a fost expusă pedelist de Ciuhandu care i-a tăiat-o lui Robu : “cred că ne pierdem vremea, pentru cetățenii care vor trebui să plătească mai multe taxe pe concesiune”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.