Doi foști colegi din Phoenix, Mircea Baniciu și Josef Kappl, se reunesc...

Doi foști colegi din Phoenix, Mircea Baniciu și Josef Kappl, se reunesc pe scenă: „O ocazie de a readuce ceva din amosfera anilor care au fost”

1
DISTRIBUIȚI

baniciu (10)

Îndrăgitul muzician Mircea Baniciu îşi va întâlni publicul, admiratorii şi prietenii timişoreni în clubul Snake Coffee & Lounge, marţi 12 martie, de la ora 22.00, în cadrul unui recital unplugged, în care va fi acompaniat de Josef Ioji Kappl (bass). „Timişoara a fost şi va rămâne oraşul meu de suflet, aşa că de câte ori am posibilitatea de a reveni, o fac cu toată bucuria  mea de timişorean. La Snake voi avea sentimentul plăcut de a-mi revedea  fanii, prietenii într-o atmosferă bună, în care îl voi avea invitat pe colegul meu din Phoenix, Joji Kappl, o ocazie nemaipomenită de a readuce ceva din amosfera anilor care au fost“, ne-a declarat Mircea Baniciu.

Muzicianul născut în 31 iulie 1949 în oraşul nostru s-a remarcat la începutul anilor 70 când a devenit solistul Phoenix, iar în 1992 a fondat Pasărea Colibri.


Printre marile lui succese se numără “Eşarfă în dar”, „Vara la ţară”, „Frunza”, „La-nceput de drum”, „Dacă ai ghici”, „Scrisoare de bun rămas”, „Himeră” sau „Amintire”. Mircea Baniciu a înregistrat alături de cei de la Abra un material discografic care poartă numele de „Data când totul e gata“ şi care va fi lansat în curând. „A fost o întâlnire, zic eu nu întâmplătoare la Gărâna , la festivalul de jazz, când am discutat cu Adrian Dinu despre o eventuală colaborare. Îl ştiam pe Adi de când era un puşti talentat, din câteva întâlniri cu cei de la Pro Musica, apoi l-am ascultat pe scenă, şi mi-au plăcut ideile lui. Mi-a fost drag să lucrez alături de Abra, fiindcă sunt cu adevărat profesionişti, fiecare ştiind foarte bine unde îi e locul şi ce are de făcut. Mi-a plăcut muzica şi felul în care a ieşit albumul, sper ca el să fie ascultat şi primit aşa cum merită“, ne-a mai spus Mircea Baniciu despre această colaborare. Biletele pentru concertul din Timişoara al artistului costă 25 lei.

1 COMENTARIU

  1. A fost extraordinar!!!, si trezirea dupa 45 de ani de somn.
    Cu atat mai mult prin faptul ca am constatat ca cei cu care Timisoara a pornit atunci, au trecut peste acesti ani, au dus Timisoara mult peste asteptari, si au devenit o temelie pe care ar trebui sa construim acum.
    Reluam de unde am adormit si vom „construi” tot cu aceste valori, care, am constatat marti seara, ca sunt in sufletul si in inimile noastre.
    Sa-i dea Dumnezeu la Mircea, putere si sanatate, sa duca mai departe ceea ce a inceput acum multi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.