Urma lansează un album-eveniment. Cum se îmbină muzica şi salvarea clădirilor istorice

Urma lansează un album-eveniment. Cum se îmbină muzica şi salvarea clădirilor istorice

0
DISTRIBUIȚI

urma 015

Un eveniment special ce marchează aniversarea a 10 ani de activitate a uneia dintre trupele care au ceva de spus în muzica românească, Urma, va avea loc sâmbătă, 30 martie, la Timişoara. Formaţia şi-a început activitatea în 2003, lansând în acelaşi an albumul „Nomad Rhymes”, un amestec acustic de chitară, flaut şi percuţie. Trupa şi-a lărgit sfera de activitate, de la concerte şi festivaluri autohtone, la reprezentaţii numeroase în Germania, Franţa, Ungaria, Elveţia şi Anglia.

Doi ani mai târziu este lansat cel de-al doilea album, „Anger as a Gift”, material ce s-a bucurat de contribuţia unui nou muzician, Vali Răcilă – Sir Blues. Al treilea album, „Trend Off” (2007) marchează activitatea de patru ani a trupei şi încheie un ciclu al acesteia: trei albume, sute de reprezentaţii live în ţară şi în străinătate, numeroase prezenţe la festivaluri şi un public divers si loial. În prezent, trupa prezintă fanilor cel de-al patrulea album, „Lost End Found”.

Noul material discografic a fost înregistrat în studiourile ISV, avându-l ca inginer de sunet pe Alexandru Redes, absolvent Alchemea College of Audio Engineering. Masteringul a fost realizat în Anglia de către Neil Pickles, Director and Lecturer at Alchemea College of Audio Engineering, care a colaborat pe parcursul carierei sale cu artişti precum Groove Armada, Fun Lovin’ Criminals, Basement Jaxx sau A Perfect Circle.


Noul material discografic conţine 11 piese, din care putem menţiona ”Terminus” ”All Wrong” sau ”Cine Iubeşte şi Lasă”, videoclipurile acestor piese depăşind deja 1.000.000 de vizualizări pe YouTube. Discul va fi oferit publicului într-un format de excepţie, construit integral sub deviza ”fără compromisuri”, respectiv un album fotografic de 120 de pagini ce ofera imagini inedite surprinse de fotograful formaţiei, Radu Dumitrescu, care a însoţit pas cu pas muzicienii Urma pe parcursul călătoriei muzicale intitulate ”Lost End Found“.

Plecând de la titulatura formaţiei Urma şi titlul noului material, ”Lost End Found”, acest nou album este construit în premieră în parteneriat cu Fundaţia Pro Patrimonio şi Ordinul Arhitecţilor din România şi atrage atenţia asupra a 11 monumente de patrimoniu ce necesită intervenţie imediată, privind reabilitarea şi restaurarea lor. Unsprezece urme pierdute ce trebuiesc protejate şi preţuite cu responsabilitate şi consideraţie. Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu / Bucureşti sau Uzinele de Apă / Suceava, unde un grup de arhitecţi voluntari, dedicaţi şi entuziaşti, au reuşit cu eforturi constructive să salveze aceste monumente de patrimoniu, noul album atrage atenţia asupra unor urme arhitecturale de poveste. Dintre acestea putem menţiona Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timişoara sau Cazinoul Constanţa, care necesită o reabilitare şi restaurare imediată, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil. Evenimentul din Timişoara va avea loc la clubul Daos, de la ora 21.00, iar în deschidere vor evolua timişorenii de la Rubik’s Cube. Biletele de intrare costă 20 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.