Acuzaţii grave în cazul pacientei care s-a trezit dintr-o operaţie de apendicită...

Acuzaţii grave în cazul pacientei care s-a trezit dintr-o operaţie de apendicită cu arsuri

1
DISTRIBUIȚI

operatie-5

Cazul pacientei care s-a trezit cu arsuri dintr-o operaţie cu apendicită se lasă cu acuzaţii grave de ambele părţi. Rudele victimei au depus o plângere împotriva spitalului şi a doctorilor, convinşi că tânăra a fost arsă cu iod doar din neatenţia personalului medical, potrivit Antena 3.

La rândul lor, medicii recunosc greşeala, dar spun că familia fetei a încercat să-i şantajeze. Tânăra a luat foc pe masa de operaţii, după ce iodul folosit pentru dezinfectare s-a aprins subit, iar incidentul a avut loc la Spitalul Judeţean Ilfov.  Sora victimei spune că medicul a încercat iniţial să muşamalizeze incidentul.


Doctorul i-a spus doar că în timpul operaţiei ar fi apărut o „mică iritaţie” din cauza iodului.

Medicul spune că nu îşi poate explica modul în care a fost posibil aşa ceva. „Eram la debutul intervenţiei chirurgicale, nu apucasem să terminăm. Nu pot să-mi explic acest incident”, a declarat Viorel Crihană, medicul chirurg acuzat de malpraxis.

Directorul spitalului, Eduard Armean, a cerut unei comisii de anchetă să stabilească exact ce s-a întâmplat în sala de operaţie. Totodată, rudele pacientei că au cerut bani de la chirurg, ca să nu raporteze incidentul. Rudele victimei au depus o plângere pentru vătămare corporală.

„În momentul de faţă am făcut o plângere penală împotriva medicului care se ocupa de această intervenţie şi a echipei acesteia şi am depus şi la Colegiul Medicilor o sesizare”, a declarat Beatrice Comăniceanu, avocata victimei. Tânăra este în continuare internată şi va primi îngrijiri medicale timp de două luni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.