Timişoreanul Zoli Toth lansează On Air Music Awards, gala premiilor muzicii româneşti

Timişoreanul Zoli Toth lansează On Air Music Awards, gala premiilor muzicii româneşti

0
DISTRIBUIȚI

onairmusicawards1

Unul dintre fondatorii trupei SISTEM, Zoli Toth, alături de compania Star Management, pe care o conduce împreună cu Anca Lupeş, organizează gala On Air Music Awards, eveniment ce îşi propune să onoreze excelenţa în industria muzicală românească, să pună în valoare cât mai multe genuri muzicale aflate la graniţa mainstream-ului şi să sprijine dezvoltarea viitorilor muzicieni. Cei mai importanţi artişti români activi în 2012 vor fi premiaţi în cadrul galei care va avea loc în 15 aprilie la Bucureşti, la care intrarea se va face doar pe bază de invitaţie, cu excepţia a 100 de bilete scoase la vânzare. Banii obţinuţi din vânzarea celor 100 de bilete vor fi donaţi unei şcoli de muzică. Prima ediţie a galei On Air Music Awards va avea loc la Teatrul Naţional din Bucureşti.

După o carieră de peste zece ani în industria muzicală românească şi numeroase premii câştigate pe cont propriu şi alături de SISTEM, Zoli Toth a luat iniţiativa organizării unei gale de premiere din dorinţa de a recunoaşte adevăratele valori din industria muzicală românească. Cele 20 de categorii şi Artistul Anului aduc în prim plan artişti români, reprezentând diferite genuri, ale căror piese s-au bucurat de succes în ultimul an, dar şi pe oamenii din spatele lor. Astfel, pe lângă categorii consacrate, cum ar fi cel mai bun Dance, Pop Rock, Rock Alternativ, Folk, Videoclip sau Debut, On Air Music Awards premiază şi cel mai bun Compozitor, Promoter, dar şi cel mai bun Text în limba română, cel mai bun Live, cea mai bună Casă de producţie sau cel mai difuzat pe YouTube.

Jurizarea în cadrul  On Air Music Awards se face de către 30 de profesionişti din show business-ul românesc: reprezentanţi ai caselor de producţie, posturi radio, televiziuni muzicale, jurnalişti de specialitate, organizatori de concerte şi festivaluri, regizori şi muzicieni.


Jurizarea se va desfăşura atât la modul general, cât şi pe comisii de specialitate. Centralizarea voturilor va fi făcută de Deloitte România, aceeaşi firmă care auditeaza şi Premiile Grammy. Premiul Artistul Anului va fi acordat în 15 aprilie, seara galei, de către publicul participant la eveniment.

”Întotdeauna am considerat că recunoaşterea artiştilor din diverse domenii este foarte importantă pentru dezvoltarea artei. Când spun asta, mă gândesc şi la premiile pe care le pot obţine artiştii, dar şi la recunoaşterea importanţei acordate domeniului muzical prin susţinerea viitorilor artişti. Pentru a face performanţă muzicală în viitor, trebuie să acordăm atenţie şi susţinere muzicii încă de astăzi: prin aprecierea mai multor genuri muzicale şi a profesioniştilor autentici din spatele artiştilor, încurajarea viitorilor artişti şi a mixului dintre diferitele domenii ale artei. Iar On Air Music Awards asta îşi propune să facă şi consider că reuşeşte cu succes”, a declarat Zoli Toth, iniţiator On Air Music Awards.

Gala On Air Music Awards va avea loc luni, 15 aprilie 2013, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Statuetele care vor fi înmânate câştigătorilor au fost create special pentru eveniment de o echipă de tineri artişti români formată din Tiberiu Vieru, Cătălin Borozia şi TekArt şi subliniază, prin eleganţa formelor, caracterul exclusivist al acestor premii. Trofeul Artistul Anului este o creaţie unicat, purtând semnătura artistului ieşean Alin Neacşu, specializat în sculptura clasică, modernă şi brâncuşiană. Mai multe detalii despre nominalizări şi eveniment pot fi găsite pe onairmusicawards.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.